Fripturi si Gratare

Copanele marinate la cuptor si chiftelute din naut

 

 

 

 

Ingrediente:

– 8 copanele
– 200 grame naut
– 2 cepe
– 3 catei de usturoi
– 4-5 linguri de faina
– 2 rosii, 1 castravete, 1/2 ardei capia, 1/2 ardei verde, ceapa, masline
– 4 cartofi
– sare/piper/boia dulce/ulei/zeama de la 1 lamaie/pudra de usturoi
– lipii, optional: maioneza cu usturoi.

 


Preparare:

Nautul se spala foarte bine si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta (sa stea 24 de ore in apa, isi va dubla volumul).

De asemenea, inainte cu o zi, copanelele se cresteaza, se condimenteaza: sare, piper, boia dulce, pudra de usturoi. Se adauga zeama de la 1 lamaie si 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Se amesteca foarte bine si se lasa la frigider, intr-o punga, pana a doua zi.

Loading...

Puneti intr-o tava copanelele si zeama de la marinata. Langa tava, in cuptor, puneti cartofii, inveliti in staniol. (Inainte ii spalati foarte bine si ii stergeti. Le lasati coaja) Fixati cuptorul la 200 de grade. Dupa 35-45 de minute ar trebui sa fie gata. Infigeti in cartofi o furculita. Daca intra cu usurinta, inseamna ca sunt patrunsi, copti.

Spalati foarte bine nautul si lasati-l 1-2 minute in strecuratoare. Il puneti la robot, impreuna cu ceapa si usturoiul, 1 lingurita de sare si piper proaspat rasnit. Adaugati in compozitie faina si bagati compozitia la frigider 20 minute. Dupa ce a stat la frigider, formati cu mainile umede bilute, dati-le prin pesmet si prajiti-le, intorcandu-le pe ambele parti. Scoteti-le intr-o tava, in care ati pus hartie de bucatarie, sa se scurga grasimea in exces. Puteti sa le bagati si la cuptor, la 180 de grade, timp de 30 minute sau 40. Trebuie sa le stropiti cu putin ulei, iar la jumatatea timpului sa le intorceti.

Puteti sa adaugati in compozitia de chiftelute si marar proaspat tocat foarte fin.

Serviti cu salata de rosii si castraveti.

 

Pofta buna!

Sursa: Delicii culinare by Lily Musat




Categorii