Ingrediente:
- Fursecuri – 200 g;
- Banană – buc.;
- Dulceață – 150 g;
- Smântână 33% – 500 ml;
- Lapte condensat – 100 ml;
- Banană – buc.
- Fructe… caise, piersici, fructr de padure…
Mod de preparare:
Așezați jumătate din fursecuri pe fundul unei tăvi cu pereți înalți. Așezați fursecurile într-o ordine aleatorie, lăsând spații libere.
Puneți gem în spații libere.
Curățați banana de coajă și tăiați-o în felii subțiri. Bateți smântâna rece într-un bol separat cu un mixer, adăugați treptat laptele condensat.
Bateți până când ingredientele se combină și crema se îngroașă.
Toarnă ⅓ din cremă peste stratul de fursecuri și gem.
Așezați câteva banane peste un strat de cremă și acoperiți cu cremă de unt.
Așezați fursecurile pe nivelul de cremă și umpleți din nou golurile cu gem.
Așezați a doua parte a cercurilor de banane peste fursecuri, umpleți suprafața cu restul de cremă.
Acoperiți prăjitura cu folie alimentară și puneți-o la frigider până se întărește.
Prăjitura poate fi colorată adăugând o picătură de colorant alimentar la o parte din crema de unt.
Prăjitura poate fi, de asemenea, decorată cu fructe și fructe de pădure după ce se întărește.
Pofta buna!