Fripturi si Gratare Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cum să coaceți corect ciolanul de porc? Descoperiți cele mai eficiente sfaturi și 2 cele mai bune rețete pentru un deliciu perfect!

 

 

Cum să coaceți corect ciolanul de porc? Descoperiți cele mai eficiente sfaturi și 2 cele mai bune rețete pentru un deliciu perfect!

 

Ciolanul de porc la cuptor este un deliciu deosebit, perfect pentru toți amatorii de carne. Acesta are un aspect deosebit de apetisant și festiv, fiind ideal pentru masa de sărbătoare. În articolul de mai jos vă prezentăm cele mai bune rețete și utile sfaturi, cu ajutorul cărora veți obține un ciolan suculent, delicios, rumen și aromat.

Deoarece ciolanul de porc copt este un fel de mâncare foarte sățios și cu un nivel caloric înalt, acesta se consideră a fi un fel de mâncare ”al bărbaților”. Într-adevăr, o porție de carne rumenă și aromată nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Unul din cele mai importante momente, ce necesită o atenție maximă, este timpul de preparare a ciolanului de porc. Iată câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să obțineți un deliciu perfect:

-Dacă carnea nu a fost marinată, aceasta trebuie coaptă în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, timp de cel puțin 2 ore;

-Carnea de porc ce a fost marinată, trebuie coaptă  în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, timp de 60 de minute;

-Ciolanul de porc preventiv fiert, trebuie copt în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 150°C, timp de 1 oră și 30 de minute;

-Dacă preferați să gătiți ciolanul la aerogrill, acesta trebuie gătit cel puțin 60 de minute (câte 30 de minute pe fiecare parte), la temperatura de 220°C.

Cum facem Ciolan de porc la cuptor suculent si moale ? · Delicatese.net

Rețeta Nr.1 – Rețeta clasică de ciolan copt

 

 Ingrediente:

-1 kg ciolan de porc

-3 linguri de muștar

-5 căței de usturoi

-2 linguri de ulei vegetal

-1 linguriță de chimen

-2 lingurițe de sare

 

 Mod de preparare:

1. Spălați carnea. Ștergeți-o cu un prosop de bucătărie.

2. Curățați usturoiul. Tăiați fiecare cățel de usturoi în 4 părți. Întretăiați ciolanul în câteva părți. Umpleți spațiile formate cu feliile de usturoi.

3. Amestecați uleiul cu muștarul, sarea și condimentele. Ungeți bine carnea cu sosul pregătit. Asigurați-vă că toată carnea este acoperită cu sos. Dați carnea la frigider pentru 5 ore.

4. Înveliți ciolanul de porc în folie de aluminiu și aranjați-l pe o tavă de copt.

5. Coaceți ciolanul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 1 oră și 30 de minute. Aranjați tava pe nivelul de mijloc al cuptorului.

Ciolan de porc fraged la cuptor. Свиная рулька в духовке.

Rețeta Nr.2- Ciolan de porc marinat în bere

 

 Ingrediente:

-1 kg ciolan de porc

-2 linguri de miere

-1 l de bere blondă

-1 linguriță de chimen

-0.5 linguriță de oregano

-1 lingură de muștar

-1 linguriță de coriandru

-1 linguriță boabe de ienibahar

-5 căței de usturoi

-2 lingurițe de sare

 

 Mod de preparare:

1. Într-o cratiță, amestecați berea cu condimentele.

2. Aranjați în cratiță ciolanul. Acoperiți cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Dați carnea la frigider, să se marineze timp de 12 ore.

3. Puneți cratița cu carne pe foc. Faceți focul mic. Fierbeți carnea timp de 3 ore. La necesitate, mai adăugați în cratiță apă (carnea trebuie să fie acoperită cu lichid). Lăsați carnea să se răcească puțin.

4. Curățați usturoiul și tăiați fiecare cățel de în 3-4 părți.

5. Întretăiați carnea de 15 ori și umpleți spațiile obținute cu feliile de usturoi.

6. Ungeți carnea cu miere și muștar. Aranjați-o pe o tavă de copt și turnați deasupra marinada.

7. Coaceți în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 150°C timp de 1 oră și 30 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

Ciolan de porc cu bere la cuptor, rețetă de alex - Rețete Cookpad

Sursa: Bucatarul

 
Categorii