Fripturi si Gratare Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval – o mâncărică super-bună care va rămâne în memoria ta mult timp!

 

 

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval – o mâncărică super-bună care va rămâne în memoria ta mult timp!

 

Vă prezentăm rețeta unei rulade delicioase de porc cu ciuperci și cașcaval. Deși pare a fi foarte complicat de pregătit, venim să vă dovedim contrariul. Aceasta se prepară foarte simplu, fiind numai bună dacă pregătiți o ruladă cu carne pentru prima dată. Veți obține un aperitiv deosebit, ce va fi apreciat la cel mai înalt nivel de toți oaspeții. Din cantitatea de ingrediente prezentată mai jos, veți obține 10 porții de un deliciu irezistibil.

 

Ingrediente:

-1 kg carne de porc (ceafă sau mușchi)

-200 g de ciuperci

-100 g de cașcaval

-1 ceapă

-1 cățel de usturoi

-mărar

-ulei vegetal

-piper negru măcinat

-sare

-unt

 

 Mod de preparare:

1. Spălați carnea și tapetați-o cu un șervețel de hârtie. Tăiați carnea de-a lungul, pe mijloc. Păstrați o distanță de aproximativ 1 cm de la bază.

2. Tăiați carnea pe părțile laterale, astfel încât să o puteți desface precum paginile unei cărți.

3. Acoperiți carnea cu folie alimentară și frăgeziți-o. Frecați-o cu sare și piper negru măcinat.

4. Pregătiți umplutura: curățați, spălați și tăiați ciupercile. Dacă e nevoie, mai întâi fierbeți-le. Prăjiți ciupercile într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu ceapa tocată și usturoiul. Prăjiți-le până se rumenesc.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Amestecați-l cu ciupercile. Potriviți cu piper negru măcinat. Aranjați umplutura pe carne.

6. Rulați carnea, astfel încât ciupercile să fie complet acoperite. Legați rulada cu o ață sau fixați-o cu ajutorul unor scobitori.

7. Prăjiți rulada într-o tigaie bine încinsă cu unt, la foc mare, până se rumenește. Aranjați rulada pe o tavă sau într-o formă de copt, preventiv unsă cu unt. Coaceți rulada în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 80-90 de minute. Dacă rulada se va rumeni prea tare, acoperiți-o cu folie de aluminiu.

8. Scoateți rulada din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de 20 de minute. Îndepărtați ața sau scobitoarele și tăiați rulada felii, cu grosimea de 1 cm. Aranjați feliile pe un platou.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul

 
Categorii