Cu siguranță, cârnații de casă sunt mult mai delicioși decât cei din comerț. Doar imaginați-vă, un produs natural, fără coloranți și aditivi chimici, pe placul întregii familii! Chiar dacă procesul de pregătirea a unui astfel de mezel de casă pare a fi foarte complicat, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm cea mai simplă rețetă a unor cârnați fascinanți. Din cele mai accesibile ingrediente, fără folosirea mațelor sau a unor aparate speciale, veți obține un deliciu de zile mari. Încercați această rețetă doar o singură dată și veți renunța definitiv la cârnații din comerț.
Ingrediente:
-1 kg mușchi de porc
-700-800 g piept de pui
-200 g de slănină
-3-4 ouă
-6 căței de usturoi
-3-4 linguri de amidon
-1.5 linguriță de sare
-boabe de piper negru
-boabe de ienibahar
-condimente după gust
Mod de preparare:
1. Tăiați carnea și slănina cuburi mici.
2. Bateți ouăle cu sarea, boabele de piper (pisate), usturoiul presat și condimentele după gust. Dacă veți folosi curry, cârnații vor căpăta o nuanță aurie.
3. Treptat, adăugați în ouăle bătute amidonul și amestecați bine. Obțineți o masă omogenă.
4. Adăugați carnea în vasul cu ouăle bătute și amestecați bine.
5. Așezați un fragment de folie de aluminiu pe suprafața de lucru. Cu o lingură, puneți pe folie o porție de carne, formând un cârnaț. Rulați folia (cât mai strâns) și redați-i cârnațului o formă cilindrică. Legați bine marginile, astfel încât cârnații să se coacă în suc propriu. Procedați la fel cu ceilalți cârnați.
6. Așezați cârnații pe o tavă de copt. Coaceți-i în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 180-200°C, timp de aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
7. Scoateți tava din cuptor și lăsați cârnații să se răcească. Îndepărtați folia de aluminiu și tăiați-i felii de mărimea dorită.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul