Fripturi si Gratare Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cum să pui carne de porc la garniță… Are un gust deosebit care îți amintește de copilărie!

 

 

 

 

Știați că, carnea la garniță este folosită de pe vremea romanilor? Iată cea mai bună rețetă! După ce veți gusta această carne, nu vă mai trebui altceva.

Mod de preparare

Pentru a prepara această minunată carne, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cinci kilograme de carne macră sau cu puţină grăsime, trei kilograme de cârnaţi făcuţi în casă, 1,5 kilograme de untură, trei, patru bucăți de foi de dafin, câteva boabe de piper, o lingură cu sare, câteva boabe de ienibahar, două căpățâni de usturoi.

Tăiați carnea ca pentru tochitură, sau poate puțin mai mare, apoi o veți prăji în untură, peste care veți pune o lingură cu sare. După trei ore, veți observa că aceasta este pătrunsă în întregime, apoi o scoatem din recipient.

Separat, într-un alt vas prăjiți cârnații, adăugând foile de dafin, ienibaharul, piperul și usturoi. În final, turnați grăsimea peste carne, urmând să faceți la fel cu untura în care ați tratat termic cârnații.

Puneți un strat de carne, unul de cârnați, apoi alternați straturile cu untura în care carnea și cârnații au fost prăjite. Pentru iarnă puneți carnea la păstrat în vase de luat, pentru ca gustul să fie desăvârșit. Carnea la garniță poate fi consumată fie alături de varză călită, fie alături de ciorbă și până la tocană de cartofi sau legume.

 

Sursa
Categorii