Casa de vis

Dacă aveți geamuri termopan trebuie să știți aceste doua lucruri. Este important să faceți asta în fiecare an!

 

 

Dacă aveți geamuri termopan trebuie să știți aceste doua lucruri. Este foarte important să faceți asta în fiecare an!

 

 

De cele mai multe ori, atunci când meseriașii vă montează geamurile de termopan evită să vă spună câteva detalii legate de utilizarea lor. În primul rând trebuie să aveți în vedere faptul că toate părțile mobile ale geamurilor trebuie unse în mod regulat, iar acest lucru trebuie făcut cel puțin o dată pe an. Mai multe de atât, odată cu schimbarea anotimpului, geamurile trebuie schimbate în regim de iarnă sau de vară.

Trebuie să știți aceste lucruri despre geamurile termopan! Cum să reglaţi geamurile termopan?

Practic, toate construcţiile moderne pot fi reglate. Puteţi verifica acest lucru dacă priviţi atent elementele special amplasate pe tocul lateral al ferestrei. Dacă există orificii pentru şurubelniţă sau imbus, şi, totodată există nişte bulbi pe rama deschiderii, atunci fereastra poate fi reglată în regim de vară sau de iarnă. Totuşi, este binevenit că acest lucru să fie precizat de instalatori.

 

Dacă bulbii se află mereu în regim de iarnă, adică în presiune ridicată, atunci se creează o presiune prea mare pe cauciucul de izolare şi acesta se deteriorează mai repede. Presiunea se poate verifica foarte simplu: puneţi o foaie de hârtie  pe tocul geamului şi închideţi fereastra, prinzând astfel foaia între ele; trageţi de hârtie uşor, iar dacă aceasta iese de sub fereastră, aceasta este în regim de vară.

 

Sursa: Infoalert.ro
Categorii