Sfaturi utile

Dacă există ordine în casă, există ordine şi în minte: 7 reguli simple pentru a menține ordinea în casă

 

 

 

 

Toate lucrurile sunt la locul lor, pe rafturi nu există praf, hainele nu sunt aruncate peste tot – o imagine idilică, din păcate, de neatins pentru mulți oameni.

De fapt, nu este atât de dificil să menținem ordinea în casă. Mai întâi de toate, trebuie să încetăm să cumpărăm și să stocăm lucrurile inutile, este convins Joshua Becker, autorul blogului Becoming Minimalist.

Minimalismul ca stil de viață devine din ce în ce mai popular. Adepții lui consideră că e mai bine să ne îndreptăm energia spre spiritual, decât spre material. Curățarea spațiului ajută la eliberarea minții, iar ordinea în minte începe cu ordinea în casă.

Loading...

Pentru asta țineți cont de aceste 7 reguli simple:

1.Nu acumulați maculatura

Documentele vechi, cecurile, facturile şi alte hârtii – se acumulează pe mese, în sertare, pe noptiere. Trebuie să vă faceți un obicei şi scăpați imediat de broșurile și ziarele publicitare. Dacă doriți, le puteți depozita într-o cutie de carton pe hol, iar apoi să duceți conținutul într-un punct de colectare separată a gunoiului.

Cecurile şi alte documente puneți-le într-un sertar dedicat special pentru ele şi apoi sortați-le în mod regulat și aruncați ceea ce şi-a pierdut relevanța.

2. Spălaţi vasele după fiecare masă

Spălați vasele imediat după masă – acesta este un obicei foarte util. Mai bine să pierdeți de trei ori câte 5 minute, decât să faceți asta un sfert de oră pe zi sau chiar mai mult. Și pentru a face mai plăcută această ocupație plictisitoare, puteți conecta muzica preferată.

3. Aranjaţi patul dimineaţa

Dezordinea atrage dezordine şi dormitorul demonstrează în mod clar acest principiu. Patul ocupă cel mai mult spațiu şi atunci când rămâne nearanjat, totul în jur pare dezordine. De aceea, cumpărați o cuvertură frumoasă şi nu vă fie lene să aranjați patul dimineața. Sau găsiți un partener care va face asta pentru voi.

4. Menţineţi curăţenia pe masa din bucătărie

Majoritatea familiilor petrec mult timp în bucătărie, iar pe masă se acumulează o mulțime de lucruri care nu se referă la mâncare sau pregătirea mâncării (acte, cărți, medicamente, vitamine etc). Pentru toate astea ar trebui să găsiți un alt loc.

5. Întoarceţi obiectele la locul lor

Părinții probabil v-au învățat acest lucru: dar, dintr-un oarecare motiv, atunci când devenim adulți și independenți, uităm aceste reguli de aur.

Puneți imediat lucrurile la locul lor sau seara înainte de a merge la culcare. Asta nu o să vă ia mult timp, însă în fiecare dimineață veți începe ziua într-un apartament curat și veți pierde mai puțin timp pentru căutarea lucrurilor necesare.

6. Nu amânaţi lucrurile pe mâine

De cele mai multe ori, dezordinea se începe cu amânarea. Înțelegem că unele lucruri ne iau doar câteva minute, însă le amânăm iar şi iar, acumulând tot mai mult gunoi în jurul nostru.

Scoateți gunoiul, puneți hainele murdare la spălat, curățați de pe masă – este atât de simplu şi rapid. Îndeplinind o astfel de sarcină, faceţi încă un pas spre ordinea în casă.

7. Eliberaţi dulapurile şi sertarele pline

Dacă uşa dulapului deja nu se mai închide, iar pe raftul din baie nu mai există loc pentru o cremă nouă, asta e un semn alarmant.

Aruncați tot ce este inutil şi puneţi în alt loc ceea ce utilizaţi rar. Asta vă va lua doar 10-15 minute, însă o sursă de dezordine va fi eliminată.

Şi în sfârșit, cel mai important: dacă vreți ordine în casă – nu cumpărați nimic în plus.

Autor: Joshua Becker

 

Sursa: Relatii.net
Categorii