Sfaturi utile

Dacă vă îngrășați fără niciun motiv, este posibil să vă lipsească acest nutrient cheie

 

 

Dacă vă îngrășați fără niciun motiv, este posibil să vă lipsească acest nutrient cheie

 

Pentru a fi sănătoși, uneori trebuie să luăm un supliment pentru a ne asigura că obținem suficiente vitamine și minerale. Acesta este un lucru ușor de înțeles. De exemplu, calciul este esențial pentru oase, în timp ce omega-3 este responsabil pentru menținerea sănătății noastre. Dar, ești familiarizat cu colina? La fel ca și majoritatea oamenilor, probabil că nici nu ați auzit de colină.

Colina este un nutrient important. Adevărul este că majoritatea dintre noi habar n-avem despre ce este vorba și ce este de fapt colina. Potrivit unei analize Nutrition Reviews, doar 10% dintre profesioniștii din domeniul sănătății recomandă colină pacienților lor.

Ce face mai exact colina?

Colina joacă un rol esențial în metabolismul grăsimilor. Dieteticianul Sarah Pflugradt spune: „Fără colină și reacțiile la care aceasta contribuie în organism, grăsimea și colesterolul se acumulează și se acumulează în ficat, în loc să fie transportate în sânge”.

Acest lucru este foarte important, deoarece pe măsură ce grăsimea și colesterolul se acumulează în ficat, aveți un risc mai mare de a dezvolta boală hepatică grasă non-alcoolică. Este o afecțiune care este strâns legată de sindromul metabolic.

„Rolul colinei este foarte important”, spune dieteticianul Sarah Pflugradt. Potrivit unor studii, joacă un rol esențial în combaterea nivelurilor de markeri inflamatori care sunt legați de bolile de inimă.

Colina poate juca, de asemenea, un rol important în sănătatea creierului, stimulând funcțiile cognitive precum memoria verbală și vizuală și viteza motorie la adulții în vârstă. Un studiu recent sugerează chiar că un aport suficient de colină ar putea reduce riscul de cancer de sân.

Știi că colina este destul de ușor de găsit, atâta timp cât știi unde să cauți? Gălbenușurile de ou sunt centrale de colină, oferind aproximativ 35% din colina de care aveți nevoie într-o zi. Femeile au nevoie de 425 mg de colină pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de 550 mg, potrivit Institutului de Medicină.

Unele surse bune de colină includ carnea de vită, scoici, somon și pui, împreună cu broccoli, varza de Bruxelles și unt de arahide.

Cele două tipuri de alimente pe care trebuie să le scoți din dieta zilnică pentru a slăbi - Playtech Știri

 
Categorii