Aperitive si Gustari

De ce este bine sa ții borcanele cu murături răsturnate. Dar sticlele cu vin?

 

 

 

 

Multe produse sau alimente, precum borcanele cu murături, se păstrează mult mai bine dacă le depozitezi răsturnate. Desi explicatia este foarte practica, putina lumea o cunoaste si aplica acest procedeu.

Borcanele cu murături se țin răsturnate
Cea mai bună metodă să păstrezi borcanele cu murături, cu gem sau cu zacuscă, este să le ții răsturnate cu susul în jos. În acest fel, nu se mai crează un gol de aer sub capac și nu se mai usucă primul strat de deasupra. Toate legumele din conserve sau fructele din dulceață vor sta în zeamă și se vor păstra mult mai bine!

Șamponul e bine să stea cu susul în jos
La fel ca și borcanele cu murături, sticlele cu șampon, gel de duș, detergent lichid sau balsam trebuie depozitate răsturnate. De fiecare dată când le folosești închide bine capacul și pune-le cu susul în jos. Așa vei folosi întreaga cantitate, până la ultima picătură.

Loading...

Sticlele cu vin
Multă lume ține sticlele cu vin fie cu dopul în sus, fie cu dopul în jos, dar cea mai bună poziție este să fie răsturnate pe orizontală. Astfel, vinul va păstra dopul de plută umezit, iar depunerile se vor așeza într-o parte pe sticlă și nu vor mai curge în pahare.

Fructele suculente se țin cu codița în jos
Fructele cu pulpa delicată precum piersicile sau caisele trebuie puse în frigider cu codița în jos. Astfel, se vor păstra mai mult timp pentru că zona în care se află codița fructului este mult mai rezistentă.

Cutiile cu vopsea
Ori de câte ori folosești o cutie cu vopsea, trebuie să cureți cu grijă marginile și capacul și să o închizi foarte bine. Pune-o apoi pe un raft în cămară răsturnată, dar ai grijă ca vopseaua să nu curgă din cutie. Astfel, nu va mai rămâne aer sub capac și vopseaua nu se va mai usca. Data viitoare când o folosești, nu mai este nevoie să o diluezi.

Borcanele cu unt de arahide
Dacă ești amatoare de unt de arahide, ai grijă să înfiletezi bine capacul borcanului și să îl pui în frigider cu susul în jos. La fel ca borcanele cu murături, și borcanele cu unt de arahide se păstrează mai bine răsturnate. Untul va aluneca pe capac și nu se va mai aduna deasupra nicio peliculă de ulei.

Pixurile cu gel și markerele
Instrumentele de scris cu gel sau cu cerneală permanentă, precum markerele, trebuie ținute cu vârful în jos, ca să nu se usuce. Cerneala va sta astfel în permanență în vârful pixului și va rezista mai mult timp.

 

Sursa: Observator.news
Categorii