Flori si gradina

De ce ne recomandă medicii să avem ficus în casă! Cum ne poate ajuta această plantă?

 

 

 

 

Trebuie să știm cu toții faptul că ficusul este planta de interior cea mai emblematică și că prin robustețea ei, poate ocupa un loc în casa noastră ani îndelungați, condiția principală fiind aceea de a ști cum să o amplasăm în mod corect.

Absoarbe energiile…

Dacă nu știai, ficusul absoarbe energiile negative, ajută la tratarea problemelor vitale, curăță energia casei și face aerul să fie mai ușor de respirat. Conform studiilor NASA, ficusul ar avea capacitatea să purifice aerul, scăzând cu 50% concentrația de formaldehidă și cu 30% de benzen dintr-o cameră, într-o singură zi. Acesta pare a fi motivul pentru care toți medicii recomandă să avem această plantă în casă…

Printre multe alte legende, există și o legendă a ficusului conform căreia „Dacă familia nu are copii, iar mulți soți doresc să aibă, atunci cu siguranță trebuie să aibă în casă un ficus.”

Aduce bunăstare…

Se spune că ficusul poate aduce bunăstarea, fericirea și norocul în casă, iar dacă vei ține un ficus în bucătărie, familia nu va suferi niciodată de foame.

Totodată, un lucru demn de luat în seamă este amplasarea lui. Ficusul trebuie amplasat corect pentru ”a-și face treaba”. Este bine să fie amplasat în colțul din dreapta spate al camerei și să aibă permanent contact cu lumina.

Într-o casă în care ficusul este amplasat corect, nu va fi niciodată ceartă, furie și iritare, întrucât ficusul are o capacitate excepțională de calmare a oricărei persoane irascibile.

 

Sursa: Secretele
Categorii