Obțineți torturi spectaculoase și super lucioase cu o glazură delicioasă cu efect de oglindă. Acum o puteți prepara foarte simplu acasă, nu ratați această rețetă genială și oferiți-le torturilor un aspect splendid, demn de toate laudele! Glazura-oglindă se prepară foarte ușor, doar că trebuie să țineți cont de câteva trucuri ca să obțineți o glazură perfectă, netedă și strălucitoare în care să vă puteți vedea propria reflexie. Descoperiți secretele acestui deliciu și creați capodopere culinare pline de admirație!
Ingrediente
– 12 g de gelatină
– 150 g de zahăr
– 75 ml de apă
– 150 ml de sirop de glucoză sau de porumb
– 150 g de ciocolată albă
– 100 ml de lapte condensat
– colorant alimentar
Mod de preparare
1. Înmuiați foile de gelatină în apă.
2. Combinați într-o cratiță zahărul, apa și siropul de glucoză (siropul de porumb).
3. Puneți cratița la foc și încălziți amestecul până se va dizolva zahărul. Adăugați gelatina stoarsă și amestecați.
4. Rupeți ciocolata albă bucățele și topiți-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde cu impulsuri scurte de 15 secunde (încălziți, scoateți ciocolata, amestecați-o și repetați procedura).
5. Turnați laptele condensat în masa de ciocolată și turnați un flux subțire de sirop. Amestecați.
6. Adăugați în amestec colorantul alimentar.
7. Amestecați glazura cu blenderul. E important ca în amestec să nu apară multe bule, deoarece acestea vor rămâne pe desert. De aceea trebuie să țineți blenderul în poziție verticală și să nu-l ridicați prea sus, ca să nu iasă la suprafața amestecului.
8. Dacă veți prepara glazura corect, atunci veți putea vedea propria reflexie. Cu cât glazura e mai închisă la culoare, cu atât suprafața e mai lucioasă. Dacă au rămas câteva bule, puteți trece glazura printr-o sită fină, puteți strecura glazura de 2 ori.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul