Sarbatoarea Pastelui

Doar câteva ouă fierte, un pic de imaginație și puțin ulei de floarea soarelui… Rezultatul este unul absolut fascinant!

 

 

 

 

Vopsitul ouălor este una dintre cele mai frumoase și fascinante tradiții, care reunește toată familia. Sunt câteva secrete pentru obținerea ouălor pascale frumoase și originale. Primul secret e imaginația și dorința de vopsi în mod deosebit. Restul e doar o chestiune de tehnică și îndemânare.

Echipa noastră vă oferă 2 metode originale de vopsire a ouălor de Paști, care vor deveni preferatele dvs. În doar câteva minute veți avea pe masă ouă vopsite în stil curcubeu și cu efect de marmură. Aceste metode sunt foarte simple și ușor de realizat, iar rezultatul este surprinzător și pe placul celor dragi.

Cum să vopsiți ouăle de Paști

Ouă vopsite în stil curcubeu

INGREDIENTE

-ouă albe fierte

-5 coloranți alimentari de diferite culori

-șervețele

-un vas pentru coloranți și linguri

 

MOD DE PREPARARE 

1. Fierbeți ouăle.

2. Dizolvați coloranții în pahare cu apă. Apoi înfășurați fiecare ou într-un șervețel. Șervețelul trebuie să acopere strâns toată suprafața cojii de ou, fără goluri.

3. Acoperiți masa de lucru cu folie sau folosiți un platou, ca să nu se murdărească masa de coloranți.

4. Picurați pe rând câteva picături de fiecare colorant pe oul înfășurat, unul lângă altul până va fi acoperit tot oul cu diferite culori. Astfel vopseaua pătrunde prin șervețel și vopsește oul în mod haotic.

5. Când șervețelul va fi colorat complet, lăsați oul să se usuce timp de 6-7 ore.

6. Apoi desfaceți șervețelul. Ouăle vopsite în stil curcubeu sunt gata.

Ouă cu efect marmorat

INGREDIENTE

-ouă albe fierte

-apă

-coloranți naturali

-1/2 lingură de ulei de floarea soarelui

 

MOD DE PREPARARE 

1. Dizolvați colorantul în apă, apoi adăugați 1/2 lingură de ulei și amestecați.

2. Înmuiați oul în soluție și întoarceți-l atent cu lingura.

3. Scoateți oul din soluție și frecați-l cu un șervețel umed. Ca rezultat veți obține ouă vopsite cu efect ușor de marmură.

Paste fericit!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii