Stiri

Dr. Maria Chirila spune ca: „Suntem victimele unui experiment alimentar criminal”

 

 

Dr. Maria Chirila „Suntem victimele unui experiment alimentar criminal”

 

„In tara asta, daca vrei sa faci un lucru bun, te asteapta o armata de mori de vant. Asta e concluzia trista a sufletului meu. Spitalul Crestin Chrstiana, pentru care am muncit pe branci, impreuna cu sotul meu, ani in sir, a fost ajutat de autoritati sa dispara. Era un spital pentru saraci, pentru cazurile sociale, care altfel nu pot fi ajutate. Aveam si asistenta spirituala, lucrau si maicute alaturi de personalul medical.

La noi s-a tratat, printre altii, si Petre Tutea. Dar nu s-au lasat pana nu ne-au inchis!” Nici nu apucase sa iubeasca. Avea 18 ani si deja invata sa moara. Medicii au trimis-o acasa, la Curtea de Arges, sa-si astepte sfarsitul. Copila se chinuia ingrozitor. De atata durere, mama ei a facut infarct si a fost operata de inima.

Povestea Alexandrei a inceput cu o hepatita B. Boala evolua urat, asa ca parintii au adus-o in Bucuresti. Dupa zeci de investigatii, la spitalele Colentina si Matei Bats, a trecut pe tratament cu interferon, apoi cortizon, cate 80 mg, timp de trei luni. Numai ca Alexandra se simtea tot mai rau. Se umflase, o dureau toate oasele, ii cazuse parul: „M-am internat cu o boala, respectiv hepatita, si am iesit din spital cu vreo zece boli: diabet medicamentos, blocaj renal, ciroza hepatica… E o crimacortizonul asta!” Si medicii erau ingroziti, nu stiau cum sa-i spuna ca moare. Si au luat-o pe departe, ca poate o salveaza Dumnezeu. Ceea ce s-a si intamplat. Alexandra are acum 21 de ani si este studenta la litere, in Pitesti. O frumusete de fata, vesela, luminoasa, cu pofta de viata. Doar consultatiile periodice, la un centru medical de homeopatie si fitoterapie, ii mai aduc aminte de calvarul prin care a trecut. Pentru ca, ati inteles, Dumnezeul invocat de doctori nu a vindecat-o chiar direct. Ci printr-un „inlocuitor” al Lui, de foarte multe ori. Medicul Maria Chirila.

Nu consumati acelasi aliment o perioada lunga de timp

Si in homeopatie se aplica zicala „ce-i prea mult nu-i sanatos”. Chiar daca, in esenta, e bun. Asa ca Maria Chirila ne atrage atentia sa nu consumam acelasi ceai, aliment sau orice alt produs o perioada foarte lunga de timp. Pentru ca asta duce la o simptomatologie. Ceaiul de sunatoare, de pilda, altfel benefic, da nevralgii destul de grave: „La un moment dat, am avut o pacienta tanara, frumoasa, dar cu niste cearcane imense, pana la jumatatea fetei, si cu o stare generala foarte proasta. Am intrebat-o, din prima, ce mananca. Si mi-a spus ca hrana ei, de doi ani, se rezuma doar la grau incoltit”.

Centrul Medical Naturalia nu seamana deloc unei clinici obisnuite. Atmosfera de aici pare mai degraba o rasplata pentru gropile, praful si mizeria din Voluntari, pe care le infrunti ca sa ajungi pe strada Mircea Marinescu. Cand, dintr-o data, peisajul se schimba brusc. Parca ai ajuns nu doar intr-un alt oras, ci chiar intr-o alta tara. Un asfalt perfect, case cochete, fara sa fie palate cu turnulete, inundate de verdeata.

La numarul opt, dai peste o adevarata oaza de sanatate. Un laborator in care se fac produse naturiste, un magazin cu marfuri ecologice, un depozit in care se pun plante la uscat, o receptie pentru pacienti, niste cabinete de consultatie. Sala de asteptare e un adevarat regal al naturalului si bunului gust. Flori, multe flori, icoane si citate din cartile sfinte, cateva vitrine cu mostre din ceaiuri, tincturi, ule¬iuri, creme si alte produse naturale. Pacientii care isi asteapta randul au pe masa un cos cu felii de paine ecologica.

De departe, cea mai buna pe care am gustat-o vreodata. „Udata” cu un ceai rosiatic, hibiscus, ni se spune, e genul de gustare care iti merge direct la suflet. Doamna doctor Maria Chirila nu prea are timp de intrebari. Ne invita in cabinet si incepe, direct, sa ne certe. Sigur, nu pe noi, doua bucati de ziaristi, ci pe noi, asa, in general, ca victime ale acestei minunate tari. in care boala parca ar fi o sarcina de partid si de stat. Pentru ca facem tot ce se poate ca sa ne imbolnavim. Cat mai mult, cat mai grav: „Toata nenorocirea asta cu bolile provine de la stilul de viata, de la ceea ce mancam.

Am facut un calcul si, in fiecare zi, prin alimentele de pe piata, mancam in jur de 250-300 de substante chimice. Cum vreti sa reziste organismul la o asemenea agresiune? Painea cea de toate zilele, de pilda, are nu mai putin de 14 afanatori, dintre care unii cancerigeni. Prin sare, cea iodata, ca de alta nu avem, luam in fiecare zi o doza de cianura. Laptele praf pentru copii contine 28 de substante chimice, inclusiv piatra vanata, folosita la stropitul viilor, pentru daunatori. Toate sunt scrise pe cutii, adica e la vedere, nu trebuie decat sa le cititi. Cine avizeaza acest experiment alimentar criminal? in toate tarile civilizate, E-urile sunt controlate foarte strict. Numai la noi se folosesc haotic, fiecare producator pune ce si cat vrea. De ce sa incarci un aliment oarecare cu 15 E-uri, cand el este foarte bun in stare naturala? Doar daca vrei sa-i cresti pretul, ca si otravurile astea sunt scumpe. Si cam asa se intampla, culmea sadismului, trebuie sa ii si platim bine ca sa ne omoare. Sau daca vrei, ca politica de stat, sa fie cat mai multi oameni bolnavi. Si sa dezvolti industria farmaceutica. Mult mai rentabila, la noi, decat industria de armament, de pilda.

Cel putin asa spun statisticile oficiale!”

Dupa ce ne-a mustruluit bine, „terapia” pe care o aplica si pacientilor, spre binele lor, doctorita Chirila ne-a marturisit ca s-a apropiat de homeopatie si fitoterapie din nevoie. A intalnit foarte multe cazuri care nu puteau fi rezolvate prin tratamente alopate. Dupa ce a terminat medicina, s-a specializat in imunologie si alergologie. Vedea tot timpul ca, la iesirea din spital, pe fisa pacientilor scria ameliorat. Or, in starea lor, pe fond, nu prea era nimic ameliorat: „Am vazut sute de alergii la medicamente si am inteles ca e impotriva codului genetic pe care il avem sa inghiti zeci de asemenea chimicale pe zi. Nu puteam sa rezolv aceste cazuri doar prin medicina clasica”. Sansa a venit in 1982, sub forma unei burse, pe homeopatie, la Academia Regala din Londra. Cu chiu, cu vai, a reusit sa stranga 160 de lire sterline, din putinii bani de buzunar pe care ii avea. Si-a cumparat o mica biblioteca de carti de specialitate, s-a intors in Romania si s-a pus pe treaba.

Principiul homeopatiei poate fi rezumat prin expresia „cui pe cui se scoate”. Ceea ce te imbolnaveste, la un moment dat, te poate si vindeca, intr-o diiutie controlata si particularizata pentru fiecare caz.

Homeopatia trateaza cauza bolii, nu doar efectul, si priveste pacientul ca un intreg, nu-l imparte pe bucati: inima, ficat, plamani, cap, picioare etc. De aceea, la prima consultatie se face anamneza, adica un fel de istorie personala a pacientului. Homeopatul se intereseaza de toate afectiunile avute vreodata, in cursul vietii, de analize medicale sau observatii de la alti medici, de comportamentul alimentar si de viata, de traume fizice sau psihice suferite, de antecedentele de familie s.a.m.d. Cand „tabloul” este complet, urmeaza instruirea alimentara.

Pentru ca o vindecare pe cauza incepe intotdeauna cu detoxifierea organismului. Tratamentul pro- priu-zis este individualizat pentru fiecare pacient. Granulele homeopate, produse din lactoza, de un laborator din Bucuresti, se impregneaza cu tincturile active. Pe loc, in functie de diagnostic. „Bobitele”, cum le numesc pacientii, se tin sub limba, pana se topesc. in cadrul terapiei, ele se combina cu produse din plante, ceaiuri, tincturi, unguente, uleiuri. Tincturile-mama sunt importate din Anglia si Germania. Plantele se culeg de pe la noi, de la altitudini mari, de peste 1.500 m, ca sa fie cat mai nepoluate: din Bucovina, Muntii Caliman si Muntii Banatului.

Gama afectiunilor vindecate de Maria Chirila este foarte larga: boli imunologice, alergii, boli de ficat, digestive, cardiace, renale, biliare, reumatice… Practic, orice boala poate fi invinsa printr-un asemenea tratament. Daca pacientul il urmeaza intocmai. Chiar si cancerul, in faze incipiente. Daca metastazele sunt multiple, insa, imunitatea nu mai poate fi „resuscitata”. Doamna doctor ne atrage atentia ca, in lupta cu aceasta boala cumplita, alimentatia corecta este primul ajutor. Orice substanta chimica introdusa in organism este o noua agresiune care provoaca noi celule tumorale.

Ca durata, un tratament homeopat dureaza cateva luni, daca pacientul vine la timp. Numai ca asta nu se prea intampla. Homeopatia este destul de putin cunoscuta in Romania, asa ca oamenii apeleaza la ea doar ca la ultima speranta, dupa ce au epuizat toata gama de spitale clasice si medicamente de sinteza. Care, de regula, fac bine intr-o parte si strica in zece: „Medicina alopata trebuie sa-si schimbe conceptia, sa realizeze ca medicamentele luate cu pumnul nu sunt o solutie, ca exista variante naturale, mai eficiente si lipsite de agresivitate. Antibioticele, de pilda, si-au pierdut efectele principale si ramanem doar cu cele secundare. Homeopatia isi propune, in esenta, profilaxia imbolnavirii. O atitudine de viata, care sa ne fereasca de boli. Pentru ca degeaba amelioram astazi o infectie, sa zicem, cu un medicament, si maine ravagiile produse de el in organism ne provoaca afectiuni mult mai grave. In China, la un moment dat, exista un imparat care platea medicii in functie de cati oameni erau sanatosi, nu dupa cati bolnavi tratau. Cred ca spre asta trebuie sa tindem si noi”.

Pentru o viata sanatoasa si pentru a trata cat mai corect diverse afectiuni, daca le avem, medicul Maria Chirila ne recomanda cateva „retete” generale:

• beti sucuri de catina, echinaceea si isop, pentru ca ele cresc imunitatea

• in loc de antibiotice, luati uleiuri esentiale de eucalipt si cimbru

• consumati cat mai multe si variate alimente, nu va opriti pentru mult timp doar la un singur tip.

 

Sursa: ROSTIREA




Categorii