Credinta

Dumnezeu a făcut viața simplă. Omul este cel care o complică inutil

 

 

Dumnezeu a făcut viața simplă. Omul este cel care o complică inutil

 

 

De ce isi complica oamenii viata?
“Am urcat munti carora nu le-am vazut varfurile, am strabatut deserturi fierbinti si oceane fara sfarsit insa din pacate nu am vazut roua din iarba din fata casei mele”, spune o cugetare celebra. Ce inseamna acest lucru?

Inseamna ca oamenii isi complica uneori viata fara sa constientizeze ca secretul unei reusite sta in lucruri marunte, ca fericirea este mult mai aproape decat crezi si ca succesul se ascunde in spatele unor intamplari relative banale.

De ce isi complica insa oamenii viata? Pentru ca nu isi pot inchipui ce ar insemna un trai banal, in care zambetul ar fi mereu pe buze si implinirile consecutive nu ar mai provoca nicio emotie!

Pentru ca nu ar mai trai la maxim un moment, ca si cum ar fi ultimul, pentru ca nu ar mai gusta din sucul fericirii dupa o perioada indelunga de regres, pentru ca nu ar mai pluti atunci cand dragostea ar reveni dupa suferintele unei despartiri!

In ce momente isi complica oamenii viata? Atunci cand apare si primul semn de intrebare, primul dubiu, prima temere sau…primul sarut.

A trai inseamna sa simti si sa gandesti, sa suferi si sa te bucuri. Orice altfel de viata inseamna moarte. Viata inseamna familie, prieteni, dragoste si societate. Pentru ca nimic nu merge “ca la carte”, oamenii reactioneaza diferit in diverse situatii.

 
Categorii