Desert

Ecler Uriaș la tavă! Cu siguranță toți invitații îți vor cere rețeta!

 

 

 

Pentru iubitorii de elcere, avem o rețetă fantastică! Vă prezentăm o rețetă ecler uriaș la tavă. Este un tort foarte ușor de preparat și nemaipomenit de delicios. Acest tort este foarte aromat, atât de fin că se topește în gură. Preparați-l atât pentru masa de sărbătoare, cât și în zilele obișnuite, cei dragi vor savura din plin acest tort delicat.

Ingrediente:

 pentru Blat

140 g Făină
125 ml Lapte
125 ml Apă
115 g Unt
4 bucăți Ouă
1 lingură Zahăr
1/4 linguriță Sare
1 linguriță Ulei rafinat

 pentru Cremă

500 ml Lapte
200 ml Frișcă lichidă 33%
2 bucăți Ouă
120 g Zahăr
50 g Făină
50 g Unt
30 g Zahăr pudră
10 g Zahăr vanilat

 pentru Decor

40 g Ciocolată neagră
10 g Unt
20 g Sos de caramel

Mod de preparare:

  1. Puneți laptele într-o cratiță la foc mediu, adăugați apa, sarea, zahărul, untul și îl aduceți la fierbere. Apoi adăugați făina și amestecați bine cu spatula, până se desprinde aluatul de pereții vasului.
  2. Luați cratița de pe foc, lăsați 5 minute la răcit, apoi încorporați treptat câte un ou, până le încorporați pe toate. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.
  3. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunile (25×30 cm) unsă cu ulei, nivelați bine și ridicați aluatul și pe pereții tăvii. Dati tava la cuptorul preîncălzit și coaceți la temperatura de 200°C timp de 20-30 de minute, apoi reduceți temperatura până la 180°C și coaceți încă 10-15 minute, în tot acest timp nu deschideți ușa cuptorului!
  4. Între timp preparați crema: Într-un bol bateți bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Apoi adăugați făina, amestecați energic, adăugați 50 ml de lapte și amestecați până obțineți o compoziție fără cocoloașe. Într-o cratiță la foc mediu turnați restul de lapte, adăugați 10 g de zahăr pudră, amestecul de ouă cu făină și aduceți la punctul de fierbere, amestecând continuu.
  5. Amestecați energic să nu se lipească de cratiță, peste 5 minute crema se va îngroșa, luați cratița de pe foc, adăugați untul ți amestecați, apoi transferați crema într-un bol, acoperiți cu folie de plastic și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
  6. Într-un bol bateți frișca lichidă cu 20 g de zahăr pudră, până devine fermă. Apoi adăugați frișca bătută la crema de lapte, amestecați ușor cu spatula.
  7. Asamblați tortul: puneți blatul în tava în care ați copt, puneți deasupra blatului toată crema și nivelați bine. Topiți ciocolata cu untul la baia de aburi, și decorați tortul cu ciocolata topită și sos de caramelă. Dați tortul la rece pentru minim 4 ore.
  8. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros
Categorii