Horoscop

Egoul zodiei tale. Un horoscop inedit…

 

 

Egoul este instanta mentala care ne spune ca, ceilalti nu conteaza, ca: „frate, frate, dar branza e pe bani!”, „camasa mi-e mai aproape de trup decat haina”, ‘dupa mine potopul’ si alte sintagme prin care ne autoprogramam sa luptam pentru supravietuire. Uitam, insa, ca acest trup de carne este un vehicul potrivit doar pentru timpul limitat al vietii acesteia, caci pentru vesnicie avem nevoie de altceva…

Primul pas ar fi sa intelegem EGO-ul, sa ne „imprietenim” cu el, cu tertipurile prin care ne scoate in fata, ne face sa ne placa sa ne auzim vorbind, ne creaza iluzia ca punctul nostru de vedere este singurul valid, si ca noi suntem cei mai oropsiti de soarta („mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe sufletul!”).

Al doilea pas ar fi sa intelegem care este structura cu care venim pe lume, lectia pe care egoul nostru o are de invatat, proba pe care o avem de trecut pentru a destructura egoul, pentru a ne descoperi sinele superior, samburele de divinitate. Asa si numai asa Iubirea de sine devine iubirea de ceilalti.

Cum se naste acest EGO? Ce se intampla cu sublima fiinta divin-umana care uita atat de usor de unde vine si mai ales ce are de facut pe lumea aceasta? Egoul se naste din frica si fiecare zodie are tipul ei de frica pe care trebuie sa invete sa o invinga.Astrologia poate sa ne puna in fata oglinda celesta necesara pentru a vedea adevarata fata a egoului nostru si al semenilor nostri, desi pana la paiul din ochiul celuilalt, este barna din propriul ochi…

Va invit la o calatorie in lumea celor 12 EGOURI corespunzatoare celor 12 zodii, sa facem cunostinta cu masca cea mai mai greu de inlaturat, propriul EGO!

1. Berbec – EU SUNT – Omnipotentul – Frica de a nu fi nimic

Egoul berbecului este ocupat in permanenta sa fie: primul, cel mai bun, cel mai cel, cel mai pregatit pentru actiune, cel mai potrivit pentru a incepe ceva. Sa nu uitam ca planeta guvernatoare este Marte – un razboinic. Asadar si egoul berbecului este cel al unui razboinic. Daca nu exista razboi il inventeaza pentru a-si justifica existenta. Egoul berbecului este unul inflamat, inflacarat, care il face sa nu aiba rabdare, sa vrea sa aiba mereu dreptate, sa caute conflict. Egoul berbecului „seamana vant de dragul de a culege furtuna”. Acesta este el! Nu te prea poti supara pe impetuosul berbec, caci egoul lui este cel al unui copil care vrea sa aiba mereu dreptate, sa primeasca atentie, sa fie rasfatat mai tot timpul, mai putin cand este el cuprins de nevoia de a demosntra cat este de matur si de responsabil.Lectia pe care egoul berbecului o are de invatat pentru a deveni un sine puternic, este cea a rabdarii si a capacitatii de a ajunge al doilea. Cand berbecul invata sa asculte, sa isi dea ragazul de a privi oamenii in ochi si de a cauta si altceva decat excitatia pe care i-o da adrenalina, atunci isi poate folosi energia pentru a actiona in mod constructiv si spre binele tuturor celor din jur. Cand berbecul inlocuieste dictatura agresivitatii cu binecuvantarea tihnei, el poate muta muntii din loc ca sa ii aduca mai aproape si sa ii poata escalada cand are chef.

2. Taur – EU AM – Detinatorul – Frica de a nu avea nimic

Egoul taurului este unul teribil de posesiv, caci el vrea sa aiba tot, sa detina, sa controleze, sa stie si sa faca tot. Egoul acesta poate sa il faca sa fie un tiran si un despot, care sa vrea sa posede orice fiinta, sa o poata numi a lui si apoi sa treaca maiestuos mai departe. Egoul acesta este cel care impinge fratii sa isi dea in cap pentru o bucata de pamant, este cel care spune „frate-frate dar branza e pe bani”.

Teama ca nu are destul si dorinta de a face orice pentru a avea din ce in ce mai mult este fateta greu de suportat a egoului taurului. El vrea cu orice pret sa fie stabil, puternic, sa nu il clinteasca nimic si nu lasa amanunte la voia intamplarii. Venusul guvernator il face probabil cel mai gelos semn zodiacal. Egoul stapanului in relatie este o povara pentru orice partener.Care este lectia care elibereaza taurul din capcana propriului Ego?

Taurul trebuie sa invete sa se multumeasca cu putin si mai ales si cu lucruri care nu pot fi atinse. El trebuie sa invete ca stabilitatea emotionala si sentimentala nu are nimic de a face cu cea materiala, ca atasamentele din lumea materiala il pot face sa piarda startul catre o viata implinita facuta din bucurii mici, dar atat de durabile. Sa invete ca oamenii nu sunt obiecte si nici obiectele nu sunt fiinte de care sa te atasezi. Cand taurul se elibereaza din capcana materiei poate sa fie creativ si va vedea cum sub mana lui va inflori orice gradina, vazuta sau nevazuta.

3. Gemeni – EU GANDESC – Atoatestiutorul – Frica de a nu sti nimic

Egoul geamanului este cel al mintii in general. Stapanirea mintii in detrimentul inimii, a ratiunii in detrimentul sentimentului poate naste monstri de Egoism. O minte neiertatoare care se comporta precum patul lui Procust impartind oamenii in buni si rai, destepti si prosti, poate fi mai periculoasa decat o boala contagioasa. Caci mintea poate afecta minti. Geamanul are un egou capabil sa manipuleze prin cuvant, sa dezinformeze, sa trunchieze si sa denatureze adevarul si astfel sa indeparteze orice om de la adevarata cunoastere. Egoul geamanului il face sa fie superficial si neatent la detaliile acelea care il aduc in lume pe Dumnezeu. Egoul geamanului il transforma in omul aparentelor frumos poleite si al cunostintelor vaste despre nimic.Ce are de invatat geamanul pentru a-si elibera sufletul din robia ratiunii reci? Geamanul va trebui sa invete sa asculte opinia altora, sa incerce sa mearga dincolo de aparente, sa aprecieze si ceea ce nu este logic. Va trebui sa invete sa se bazeze si pe simturi, sa inchida ochii si sa simta lumea cu varfurile degetelor, pentru ca astfel sa isi dea sansa de a intelege ca dincolo de mintea sa este tot universul. Un astfel de Geaman va putea sa deschida alte minti si inimi spre Adevarul de dincolo de cuvinte. Un astfel de geaman isi va putea folosi puterea mintii pentru a crea lumi in care suferinta sa aiba sensul cresterii. Un astfel de geaman va avea puterea sa accepte miracolul, fara sa vrea sa il cuprinda cu mintea.

4. Rac – EU SIMT – Simtitorul – Frica de a simti ca nu apartii

Egoul Racului este egoul acela sufocant, care nu te lasa sa traiesti fara el, care crede ca doar el stie sa asculte, sa ingrijeasca, sa hraneasca si sa ofere protectie. Acest tip de ego, este cel care hraneste dependente si care face ca oamenii sa se simta neajutorati, uneori chiar neinsemnati. Egoul acesta poate chiar sa iti faca bine cu forta si de buna seama stie mai bine ce este mai bun pentru tine. Egoul acesta hranit de luna il transforma pe rac intr-un fel de mama a ranitilor care, daca nu are o victima, o poate fabrica imediat. Egoul acesta este mama care nu lasa copilul sa se dezvolte departe de ea, care il face sa se simta vinovat ca devine adult.Ce are oare de invatat racul pentru a parasi caminul confortabil al propriului egou? Racul trebuie mai intai sa invete sa se simta acasa oriunde, nu doar acasa la el. Apoi, trebuie sa invete sa rupa el toate cordoanele ombilicale care il leaga de trecut si familie, pentru a nu mai crea astfel de cordoane cu toti cei din jur.

Racul trebuie sa invete ca oamenii pot avea o viata in afara de relatia cu el, si ca au dreptul sa invete din greseli. Racul are de invatat ca sentimentele uneori pot insela, si ca un pic de ratiune nu strica din cand in cand. Un astfel de rac va putea sa faca pe oricine sa se simta acasa in compania lui si mai ales ii va putea face pe ceilalti sa isi inteleaga sentimentele fara a ajunge dependenti de ele.

5. Leul – EU VREAU – Stralucitorul – Frica de a ramane in umbra

Leul, de cand se naste, este ocupat sa vrea fara incetare. Vrea atentie, vrea afectiune, vrea putere, vrea apreciere. Veti spune ca toti vrem toate acestea. Asa este, dar Egoul leului il face sa vrea toate acestea cu orice pret si in cantitati nelimitate. Daca ar avea o lampa fermecata, leul ar folosi-o tot timpul, caci el vrea. Este destul de dificil de suportat egoul leului asa nemasurat si nelimitat cum este. In preajma acestui egou orice alt egou paleste si orice om se simte mic si usor de trecut cu vederea si de calcat in picioare. Aceasta nu face altceva decat sa creeze dusmanii inutile. Egoul leului guvernat de Soare il face sa caute scena, sau sa inventeze in orice clipa acea situatie teatrala care sa ii puna in evidenta valoarea. „EU vreau” acesta este o dictatura greu de suportat pana si de catre leu care, dandu-si seama ca nu poate sa vrea chiar orice fara a plati un pret, ajunge sa nu mai vrea nimic, sa nu il mai multumeasca nimic.Ce are leul de invatat pentru a-si elibera sinele superior si pentru a straluci cu adevarat si benefic pentru toti cei din jur? Leul va trebui sa invete lectia umbrei, care urmeaza cuminte pe cel de care este legata. Va trebui sa invete sa nu mai vrea, ci sa se bucure de orice primeste, sa inteleaga ca oamenii te pot ovationa si aprecia in fata si te pot ura pe la spate, ca scena nu este viata adevarata si ca viata este un joc dar nu o joaca mai ales cand devii jucaria propriilor decizii si ambitii. Daca invata si accepta toate acestea leul devine liderul care asemenea lui Noe poate salva orice suflet. Un astfel de leu stie puterea cuvintelor: FACA-SE DOAMNE, VOIA TA!

6. Fecioara – EU SLUJESC – Perfectiunea intruchipata – Frica de a nu fi perfect

Egoul fecioarei este egoul care face ca ceilalti sa se simta vinovati, imperfecti, nepotriviti, judecati, catalogati si chiar condamnati. Egoul fecioarei o face sa se simta superioara cand se plaseaza pe sine in situatii de inferioritate evidenta. Acest tip de ego, te poate duce cu gandul la sacrificiul de sine pentru binele altora si cu toate acestea, fecioara nu face nimic dezinteresat, plata ei fiind faptul ca ceilalti se simt datori sa ii raspunda la fel. O alta plata cu care egoul se gratuleaza pe sine este clipa in care fecioara se pune sub cealalalt pentru a-l face sa se simta mare si important, pentru a-l pune pe un piedestal. Nimeni nu poate trai pe un piedestal, mai este nevoie sa mananci, sa dormi, sa te bucuri sa fii om in toate ale tale. Dar egoul fecioarei te vrea perfect si o vrea perfecta. Daca esti mai putin, vei fi nimicit sub un tir de cuvinte zdrobitoare asa cum numai Mercur poate scorni. Cicaleala si critica impuse de feciorelnicul ego, va face un iad viata oricui.Asadar ce trebuie sa invete fecioara pentru a reduce egoul la tacere si a auzi soapta divina a sinelui? Fecioara va trebui sa se bucure de micile imperfectiuni ale vietii si de lucrurile care nu merg conform planului si care nu sunt mereu ordonate, curate, impecabile. Fecioara va trebui sa invete ca exista o singura categorie de oameni numita OAMENI, si ca acestia nu au nevoie de un piedestal ci doar de apreciere pentru tot ceea ce sunt dar si pentru ceea ce nu sunt si nu vor fi niciodata. Daca va invata toate astea nu se va mai simti sacrificata, si va fi bucuroasa ca este faptura divina, intr-un plan divin perfect in imperfectiunea lui.

7. Balanta – EU IMPAC – Impaciuitorul – Frica de conflict

Blestemul egoului balantei este acela ca in permanenta ea incearca sa impace capra cu varza, cu lupul, cu barca, cu raul, uitand ca uneori conflictul are valente constructive. Egoul de balanta, face ca pana si cel mai urat lucru sa para frumos si poleieste orice realitate in culori suave, astfel incat nici nu stii cand ai atins fundul prapastiei si cand sa te feresti. Egoul balantei o transforma in facatoare de pace cu orice pret, chiar daca pentru a restabili pacea este nevoie mai intai de un mic razboi in care tot ea balanta sa fie negociatorul sef. Tot acest tip de egou ii spune ca nu poate face nimic singura, ca are nevoie de o echipa pe care sa nu o conduca, dar care sa faca treaba. Venusul acela ii imprima egoului caracterul acela social de fatada. Un fel de Ileana Cosanzeana impecabila si perfecta in orice situatie sociala, cu un Fat

Frumos alaturi care sa ii fie aproape la bine si la greu, dar mai ales la fotografia in care apar, unul langa altul, in cine stie ce revista mondena. Asadar egoul acesta vrea sa impace extremele, oameni care nu au nimic unii cu altii si aceasta doar pentru a se simti bine, util, mare si mai ales bun.Ce ar trebui sa invete balanta astfel incat sa se dezlege din blestemul armoniei permanente si imaginare? Ar trebui sa invete ca totul este devenire si ca unele lucruri si unii oameni nu pot fi impacati. Sa invete sa faca lucrurile si de una singura, fara sa mai depinda de ajutorul unui partener sau al unei echipe. Sa inteleaga principiul formulat de taoisti conformcaruia: „cuvintele frumoase nu sunt adevarate, iar cuvintele adevarate nu sunt neaparat frumoase”. O astfel de balanta, ar stii sa isi pastreze mai intai echilibrul interior si sa devina, astfel, un exemplu pentru ceilalti.

8. Scorpion – EU DORESC – Puternicul din umbra – Frica de neputinta

Bine ati venit in lumea egoului-curcubeu al scorpionului. Este un ego multicolor, cu multe fatete, care mai de care mai ascunse sub masca rabdarii, amabilitatii, bunavointei, un egou salbatic, care nu va ezita sa te faca sa te simti neputincios. Egoul acesta are toate culorile: rosul furiilor necontrolate care pot distruge lumi interioare si exterioare, galbenul invidiilor nemasurate, verdele geloziei pe care il arunca spre orice fiinta care incearca sa ii iasa din mreje, albastrul rece si distant cu care te tine departe de lumea lui si dincolo de care simti o prapastie care te va desparti mereu de tot ceea ce este el cu adevarat. Lista poate continua, caci egoul scorpionului este unul subtil, care il face sa para cel mai dulce si mai dezinteresat altruist, dar care nu este decat un orgoliu fioros, aflat la panda mereu in cautarea urmatoarei victime, care prin simpla prezenta sa il faca sa se simta puternic. Pluton ii da iluzia demiurgului. Scorpionul ti se va parea modest, limitat, cuminte, asa il face sa para egoul, instrumentul prin intermediul caruia scorpionul se pierde nestiut in multime.Ce are de invatat scorpionul pentru ca egoul sa devina un sine capabil sa creeze lumi de bucurie? Are de invatat lectia adevaratei smerenii si de punere a propriei vieti in mainile divinitatii. Va trebui sa nu mai simta ca el este Dumnezeu cu putere de viata si de moarte asupra celor din jur. Abia cand isi va asuma conditia de muritor, supus legitatilor lumii vazute si nevazute, va capata scorpionul adevarata putere, aceea care ii va permite sa fumeze in tihna pe varful unui munte, de unul singur, rugandu-se in gand pentru toti cei pe care, dragi fiindu-i, i-a lasat in paza lui Dumnezeu.

9. Sagetator – EU INTELEG – Inteleptul nesabuit – Frica de a nu intelege

Egoul sagetatorului il face sa creada ca le stie pe toate si ca mai ales le intelege pe toate, asa cum Dumnezeu le-a creat, in semnificatia lor divina si in toate rosturile lor. Acest ego nu va pierde timpul cu cel care nu este pe aceeasi treapta de intelgere cu el, caci nu formeaza relatii decat cu cei ca el sau peste el cu o treapta. Sagetatorul este un fel de Donjuan al mintilor, cutreierand teritorii dupa teritorii pentru a intalni oameni de la care sa aiba ce invata, sau sa aiba ce sa ii invete, dupa care sa ii abandoneze pe acestia fara a le recunoaste meritele.

Egoul sagetatorului il face pe acesta uneori sa uite ca se afla unde se afla si este cine este, tocmai pentru ca alti oameni l-au format, ocrotit, iubit. Daca nu ar fi atat de convins ca are intotdeauna dreptate si ca detine adevarul absolut, ar fi un egou relativ usor de indurat de catre cei din jur, dar, din pacate latura aceasta il transforma intr-un judecator neiertator, care administreaza sentinte fara a asculta glasul inimii, un Jupiter cu puteri discretionare.Ce trebuie totusi sa invete sagetatorul pentru a putea sa inceapa calatoria spre sinele sau divin? Va trebui sa invete sa ierte de 777 ori cate 777 de pacate ale altora si sa nu ridice piatra primul. Sagetatorul va trebui sa invete: sa invete de la oricine si de la orice, caci Dumnezeu nu vorbeste prin gura inteleptilor ci mai ale prin cea a copiilor si a acelora aidoma copiilor. Sagetarorul va trebui sa invete statornicia si capacitatea de a-ti pune radacinile intr-un loc, macar pentru un timp, pentru a lasa ragaz unei relatii se se cladeasca, unei povesti sa se depene. Daca va invata acestea va fi capabil sa le aduca aminte tuturor cine sunt cu adevarat, ca un adevarat maestru.

10. Capricornul – EU FOLOSESC – Retrasul distant – Teama de exprimarea emotiei

Egoul capricornului este unul rece si calculat, aproape inuman. Acest tip de egou te face sa te simti in preajma unui sloi de gheata, nu a unui om, a unui sloi de gheata care nu are nevoie de nimeni si nimic, care nu are nimic de dat sau de primit. Este egoul acela care il face pe nativ sa calce pe cadavre pentru a-si implini telurile de marire sociala si ierarhica. El il va face pe capricorn sa fie un singuratic intr-un turn de fildes, fericit in singuratea sa. Tipul acesta de egou neiertator si rece, este cel care il face pe capricorn sa se simta special, sa simta ca merita o pozitie inalta, atentie, bani si putere. Capricornul are egoul acela impus de Saturn prin care administreaza pedepse celor care nu ii respecta regulile, traditiile, obiceiurile, care ii incalca teritoriul. Capricornul va fi autoritatea aceea care nu construieste ci distruge, nu dezvolta ci inhiba, nu lauda ci critica, chiar si reusitele. Egoul capricornului se va folosi de oameni, de resursele lor interioare si exterioare pentru a-si satisface setea de statut social inalt.Ce are de invatat capricornul pentru a deveni un sine puternic si iubitor de viata? Va trebui sa invete sa se lase folosit, sa fie o unealta prin care Dumnezeu lucreaza in lume, sa daruiasca neconditionat si nelimitat, sa ofere timpul sau si prezenta sa celor din jur si sa se bucure de acestia, lasandu-i sa simta ca sunt importanti, ca sunt iubiti si ca fara ei viata ar fi mai grea. Sa invete ca exprimarea emotiilor nu a omorat pe nimeni niciodata, dar neexprimarea lor a facut multe victime.

11. Varsator – EU CUNOSC – Rebelul fara cauza – Frica de reguli si traditii

Egoul varsatorului il arunca in capcana celui care le stie pe toate, dar nu la nivel superficial, asemenea geamanului, ci la nivelul cunoasterii profunde, aproape spirituale. Egoul acesta este mai mult decat responsabil pentru conflictului noului cu vechiul, al lipsei de reguli cu regulile.

Egoul acesta naste revolutii, chiar si cand acestea nu sunt necesare, naste revolte cand lucrurile au nevoie de timp pentru a se aseza si pentru a da rezultate. Egoul acesta schimba doar de dragul de a schimba, fara sa se gandeasca la consecinte. Un astfel de egou il face pe varsator sa creada ca are toate raspunsurile la degetul mic, ca are solutie pentru orice problema. Este greu sa stai in preajma unui geniu atoatestiutor. Egoul varsatorului ii face pe toti sa se simta mici, prosti si total neadaptati pentru viitor. Un varsator poate face si un copil sa se simta batran, caci viteza hiperluminica a mintii sale lasa pe oricine in urma. Uite asa se trezeste egoul varsatorului singur, fara persoane care sa il faca sa se simta destept.Ce este totusi de facut pentru ca varsatorul sa isi dea sansa de a ajunge la urmatorul nivel de dezvoltare spirituala? Ar trebui sa accepte ca mintea sa nu poate cuprinde totul, ca Dumnezeu este mai mare decat puterea sa de cunoastere, ca acele lucruri pe care nu le cunoaste si nu le controleaza sunt cele cu adevarat importante. Va trebui sa invete smerenia celui care isi accepta conditia de muritor, pentru ca astfel sa se mai nasca o data in haina vietii vesnice. Un astfel de varsator este ca un far pentru cei din jur, ajutandu-i sa nu se piarda pe calea catre sinele superior.

12. Pestele – EU CRED – Pasivul visator – Frica de realitatea palpabila

Egoul pestelui este poate egal in subtilitate si periculozitate cu cel al scorpionului. Este unul nevazut, dar usor de simtit. In preajma unui astfel de ago iti vine sa fii in alerta permanenta, parca simtind ca acele cuvinte frumoase sunt o capcana, ca visul frumos in care te atrage este de fapt un cosmar, ca raiul promis este de fapt un purgatoriu vesnic. Egoul pestelui il poate face sa creada in himere, in realitati paralele si parazite, care sa ii manance energia vitala si care sa il impinga in pragul nebuniei. Egoul acela care crede, ajunge sa creada chiar ca nu exista Dumnezeu, sau daca exista este unul al propriei minti. Egoul acesta poate sa se rupa de ceilalti, sa le nege existenta pentru a se simti singurul fiu al lui Dumnezeu. Pestele este prins in plasa iluziilor pe care egoul sau le tese, totul devine iluzoriu si incert, pana si silueta unui munte, pana si senzatia de foame.

Ce are de facut pestele pentru a rupe panza iluziei si a vedea adevarata fata divina a semenilor sai? Va trebui sa nu se mai roage in intimitatea propriei minti, ci slujindu-i pe cei care au nevoie de el. Spaland rani, hranind si neasteptand laude pentru asta, amintindu-le oamenilor ca dincolo de ceea ce ei vad, este o lume nevazuta, care este acolo pentru a-i ajuta sa creasca si sa ajunga la randul lor sa creada si crezand sa se mantuiasca. Un astfel de peste devine pescar de oameni, un om care poate calca in credinta pe apa vietii pentru a-si gasi si sarbatori sinele divin.

 

Sursa: Ea+El
Categorii