Părinții tăi au fost stricți, în ceea ce privește educația? Te obligau să îți faci curățenie în cameră sau să îți faci temele, gândindu-se la viitorul tău?
Mulți dintre noi am crescut în familii în care mamele ne făceau viața un iad, în marea majoritate a timpului. Poate că ni se părea exagerat faptul că îți doreau să fim mereu primii din clasă sau să excelăm în anumite domenii, însă oamenii de știință sunt de părere că mamele stricte, educă adulții de succes!
Așa că, probabil acum îi mulțumești mamei tale, pentru persoana care ești astăzi!
Erica Rascon, profesor în cadrul Universității din Essex, a realizat un studiu, prin care a ajuns la concluzia că mamele stricte au copii de succes.
Cercetarea a avut drept subiecți 15ooo de copii, cu vârsta cuprinsă între 13-14 ani, iar perioada de desfășurare a fost cuprinsă între anii 2004-2010. Rascon spune că așteptările studiului reflectă o asociere de aspirații ale mamelor, cu privire la evoluția și educația copiilor.
Copiii ai căror părinți aveau așteptări mari de la ei, erau mult mai încrezători și siguri pe propriile lor forțe. Rezultatele studiului arată faptul că fetițele care aveau mame cicălitoare, erau cu 4% mai puțin predispuse să aibă o sarcină nedorită.
De asemenea,copii cu astfel de parinti au mai multe sanse sa dezvolte o cariera de succes.Poate parea ireal insa se pare ca mamele stricte chiar au copii de succes.Poate ca uneori ni se părea exagerat ceea ce ne cereu părinții să facem, însă niciun părinte nu vrea ceva rău pentru copilul său și nici nu exagerează, dacă știe că acela este maximul la care poate ajunge copilul lui. Când eram mici, consideram că aceste acțiuni ale părinților sunt chiar enervante și le luam personal, însă acum, maturi fiind, nu mai judecăm așa. A menționat Rascon…
Sunt mulți copii care consideră că mamele stricte sunt dușmanii lor, însă cu siguranță, atunci când devin persoane mature vor înțelege perfect de ce acestea s-au sacrificat atât de mult pentru ei.
Poate că au existat momente în care mama mi-a făcut viața un iad, însă acum îi mulțumesc înzecit! Ajungem să le mulțumim cu adevărat părinților pentru ceea ce au făcut pentru noi, abia atunci când suntem și noi părinți, la rândul nostru!
Sursa: Afla247