Preparate fara carne

Pârjoale din ceapă – o gustare de post super delicioasă care se prepară foarte rapid

 

 

Pârjoale din ceapă – o  gustare de post super delicioasă care se prepară foarte rapid

 

Vă prezentăm o rețetă de pârjoale super delicioase și mai puțin obișnuite. Deși ingredientul de bază este ceapa, aceste pârjoale cu siguranță vor avea succes.

Este un fel de mâncare potrivit pentru perioada de post. Vor fi îndrăgite chiar și de oamenii cărora nu le place ceapa – după prăjire și înăbușire acestea devin absolut irezistibile.

Preparate practic din nimic, vor deveni unul din felurile preferate ale familiei. Într-un timp record obțineți pârjoale puhave, moi și rumene, ce își țin foarte bine forma. Pot fi servite cu orice garnitură preferată în calitate de fel principal, sau doar ca o gustare.

 

Ingrediente:

– 2 cepe mari

– 1 cartof mare

– 3 linguri de griș

– sare

– ulei vegetal

– 1 l suc de roșii

 

Mod de preparare:

1. Tocați cât mai mărunt ceapa. La dorință, puteți folosi robotul de bucătărie.

2. Dați cartoful prin răzătoarea mică. Amestecați-l cu ceapa și sarea. Pentru un gust mai intens, puteți adăuga 1 lingură de sos de soia în loc de sare.

3. Adăugați grișul și amestecați. Lăsați amestecul la temperatura camerei timp de 10-15 minute să se umfle.

4. Când amestecul va deveni omogen, formați, cu mâinile ude, pârjoale de mărime medie. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți.

5. Puneți pârjoalele într-o cratiță cu pereții groși. Turnați în aceasta sucul de roșii. Fierbeți la foc mic timp de 30 de minute. Nu este nevoie să amestecați sau să întoarceți pârjoalele.

 

Pofta buna!

 

 Sursă
Categorii