Preparate fara carne

Sarmale de post in foi de varza, sarmale care le prepara si maicutele la Manastirea Prislop

 

 

Sarmale de post in foi de varza, sarmale care le prepara si maicutele la Manastirea Prislop

 

 

Desi nu se gateste cu carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase decat cele care contin carne. Astazi te vom invata sa prepari sarmale de post in foi de varza, sarmale care le prepara si maicutele la Manastirea Prislop, scrie Realitatea.net.

 

Ingrediente:

  • 2-3 linguri ulei
  • 130 g orez
  • 1 felie mica telina rasa
  • boabe de piper
  • sare
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 ceapa mare tocata fin
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-3 frunze dafin
  • 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 varza murata mare
  • apa fiarta
  • 450 g ciuperci champignon
  • 1 praf oregano
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.

Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.

Cand terminam de aranjat sarmalele, turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa, daca este nevoie. Dupa acest interval, le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Se servesc calde.

 

Pofta buna!

 




Categorii