Povesti de viata

Felul în care a fost cerută în căsătorie prințesa Diana de prințul Charles a prezis viitorul relației lor… Nunta a fost la un pas de a fi anulată

 

 

Felul în care a fost cerută în căsătorie prințesa Diana de prințul Charles a prezis viitorul relației lor… Nunta a fost la un pas de a fi anulată

 

Cum a sfârșit mariajul lor, este un fapt cunoscut de toți. Dar cum a fost cererea în căsătorie? A îngenunchiat sau nu Charles? A lăcrimat Diana? Ei bine, dacă și voi sunteți curioși, iată ce s-a întâmplat, de fapt, atunci când Prințul Charles și viitoarea Prințesă Diana s-au logodit!

ladi-diana-nunta

Poate ar fi important de precizat, în primul rând, că, atunci când Charles a întâlnit-o pe Diana, prințul Marii Britanii era în căutare unei mirese perfecte. Una virgină, cuminte și din familie bună. Adică, fix ce nu era Camilla, cea pe care Charles deja o cunoscuse și cu care avea o relație on-off, pe după ”cortine”. Ei bine, Diana Spencer a fost alegerea evidentă din momentul în care a întâlnit-o. Iar acest lucru a fost observat și de Regina Elisabeta, care era disperată ca fiul ei de 33 de ani să-și găsească o mireasă potrivită.

Autoarea celei mai noi biografii dedicate prinţului Charles – „Charles: The Heart of a King”, Catherine Mayer, susţine că moştenitorul tronului Marii Britanii nu şi-a dorit deloc mariajul cu prinţesa Diana, el fiind la un pas să renunţe la nunta din 1981, informează Huffington Post.
Potrivi informaţiilor publicate în carte, prinţul Charles a fost la un pas de a anula nunta cu Diana Spencer, din 29 iulie 1981. Catherine Mayer susţine că în noaptea dinaintea nunţii, un Charles „disperat” i-a spus unei persoane din anturaj că nu poate merge la altar a doua zi: „Nu pot să fac asta, pur şi simplu nu pot…”.
Charles ar mai fi spus despre Diana că „nu este fata glumeaţă de la ţară”, aşa cum credea el.
Nici Diana nu a fost sigură că îşi doreşte mariajul cu Charles. Potrivit unei cărţi apărute în 1992 – „Diana: Povestea adevărată”, scrisă în urma convorbirilor acesteia cu Andrew Morton, Diana le-a fi spus surorilor ei cu câteva zile înainte de nuntă că nu crede că se poate căsători cu Charles, din cauza sentimentelor pe care acesta le are faţă de Camilla Parker Bowles.

Într-un interviu realizat după anunţarea logodnei celor doi, se poate observa că Charles şi Diana nu se simt deloc confortabil în momentul în care vorbesc despre sentimentele lor.
“Am avut mult timp la dispoziţie pentru a mă gândi, deoarece am ştiu că va fi multă presiune pentru amândoi. Şi, … nu a fost o decizie greu de luat în final. Asta mi-am dorit”, spune Diana în interviu, după care a adaugat: „Este ceea ce-mi doresc”.
Întrebaţi dacă sunt îndrăgostiţi, Diana a răspuns „Bineînţeles”, Charles completând-o: „Indiferent ce-o însemna dragostea”.
Nunta dintre cei doi, supranumita „nunta secolului” a fost transmisă în întreaga lume, fiind urmărită de 750 de milioane de telespectatori.

Imagine similară

Sursa: B1 Lumea Presei
Categorii