Bauturi

Frunzele și codițele de cireșe tratează orice durere a rinichilor, cistita, icterul și multe alte boli

 

 

Frunzele și codițele de cireșe tratează orice durere a rinichilor, cistita, icterul și multe alte boli

 

 

Mai jos vă vom prezenta un caz real:

”Sufăr de incontinență urinară deja de 8 ani și, indiferent de metodele pe care le-am folosit pentru a normaliza urinarea, nimic nu a ajutat. Este un chin să alergi la toaletă de 10 ori pe noapte! Și când am citit această rețetă simplă, am fost extrem de fericită – până la urmă, este atât de simplă. Am cireșe care cresc chiar lângă casa mea. Am rupt imediat niște ramuri de cireș atât de mult încât să încapă într-o cratiță, am rupt frunzele, am turnat peste ele apă caldă și le-am lăsat peste noapte. Dimineața, am turnat la o parte din soluție 4 părți de apă, am dat la fierbere, am fiert timp de 15 minute la foc mic, după răcire, am strecurat și am băut acest delicios conținut fără restricții în fiecare zi. Credeti sau nu, dupa o luna am inceput sa merg la toaleta doar de 1-2 ori pe noapte. Continui să beau și cred că în curând voi înceta să simt nevoia de a urina noaptea. Îi sfătuiesc pe toți cei care au o problemă similară să încerce această rețetă, nu aveți nimic de pierdut.”

Icterul va dispărea dacă amestecați 1,5 linguri frunze de cireșe proaspete tocate și 0,5 linguri. iarbă uscată de quinoa, se toarnă amestecul cu 300 ml de apă clocotită, se lasă 5-7 minute la foc mic, se lasă la infuzat 40 de minute, se strecoară și se beau 0,5 căni de 2 ori pe zi cu jumătate de oră înainte de mese.

Pentru a opri sângerările nazale , aveți nevoie de 1 lingură frunze de cireș se toarnă 200 ml de apă clocotită, se ține 5 minute la foc mic, se strecoară după răcire, apoi se aplică bucățele mici de tifon înmuiate în această soluție și se așează câte una timp de 15 minute în fiecare nară. În timpul zilei, efectuați 2-3 astfel de proceduri.

Adenom al prostatei .

Efectiv în prima etapă a bolii, amestecați 2 părți de frunze de coacăz negru, 1 parte de mesteacăn și 1 parte frunze de cireș și se amestecă cu un pahar de apă clocotită, se lasă 2 ore, se strecoară, se adaugă miere după gust și se bea infuzia în porții egale dimineața și după 6 ore. Consumați-l la o oră după masă.

Cistita. Ramurile de cireș trebuie tăiate în bucăți de 10 cm, apoi se toarnă o mână de ramuri dimineața cu 1 litru de apă clocotită și se lasă până seara. Seara, se toarnă infuzia în lighean, se adaugă apă fierbinte din ceainic, se pune ligheanul în cadă și se așează în ea timp de 20-30 de minute. Efectuați proceduri zilnic până la recuperare.

Pentru îndepărtarea sărurilor de acid uric din corp. Se taie ramuri de cireș doar primăvara. Tăiați în bucăți de 8-9 cm, clătiți și uscați. Pentru a pregăti remediul, luați crenguțele în circumferința degetului mare și a degetului mijlociu, puneți într-un vas de smalț de doi litri, umpleți până la vârf cu apă purificată cu siliciu, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 8-10 minute din momentul fierberii. Scoateți-l de pe foc, înfășurați-l și puneți-l într-un loc cald timp de 1 oră. Se bea 1 pahar, adăugând miere, de 4-5 ori pe zi.

Beți 10 zile, faceți o pauză timp de 10 zile și repetați din nou cursul. Acest remediu m-a vindecat, precum și pe bunul meu prieten, care avea o răceală la rinichi.

Cu cistita persistentă, ar trebui să beți adesea ceai cu crenguțe și frunze de cireșe, cireșe și flori de mușețel. Toate componentele trebuie zdrobite și amestecate în mod egal în volum, apoi de 2 ori pe zi câte 1 lingură. Se toarnă amestecul cu un pahar de apă clocotită, se lasă 10-15 minute, se strecoară și se bea, adăugând miere după gust.

Curățarea corpului. Se amestecă părți egale frunze de coacăz negru, urzică, cireș, zmeură cu un pahar cu apă clocotită și beți 1/2 cană cu jumătate de oră înainte de mese. Cursul este de o lună. Ramurile subțiri de cireșe vor ameliora fibromele, endometrioza . Trebuie să fie zdrobite și apoi preparate ca ceaiul și se bea această infuzie. Consumați 1,5-2 litri pe zi timp de 3-4 luni.

Pulberea de cozi de cireşe

Se obţine prin măcinarea cu râşniţa electrică de cafea a pedunculilor, din ea administrându-se de 2-3 ori pe zi câte o linguriţă. Acest remediu are ex­celente cali­tăţi depurative, hipoglicemiante, precum şi efecte hipotensoare (reduce uşor tensiunea ar­terială).

Infuzia combinată de cozi de cireşe

Se pun două linguriţe de pulbere de cozi într-un pahar de apă şi se lasă la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară. Ex­tractul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe vreme de 1 minut, în încă un pa­har de apă, după care se lasă să se răcească. În final, se combină cele două extracte, iar preparatul obţinut se va administra pe parcursul unei zile.

Vinul de cozi de cireşe

Este un remediu folosit pe scară largă în Italia şi în ţările mediteraneene, pentru tratarea celulitei şi pentru menţinerea tinereţii pielii. Iată cum se obţine: se maci­nă 50 de grame de pedunculi uscaţi de cireşe, cu ajutorul unei râş­niţe electrice de cafea, după care se pun într-un litru de vin alb de bună calitate. După trecerea a şapte-zece zile, timp în care amestecul e lăsat la temperatura camerei, vinul se filtrează prin tifon şi se trage într-o sticlă de culoare închisă, care se păstrează într-un loc răcoros. Se beau câte 2- 3 pă­hărele pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de a mânca. Este un preparat efi­cient contra celulitei, dar are un inconvenient major – conţinutul ridicat de alcool. De aceea, în zilele noastre, se foloseşte în terapie mai frecvent următorul preparat.

Extractul uscat de cozi de cireşe

Se obţine dintr-un extract alcoolic de cozi de cireşe, din care se evaporă complet alcoolul, rămânând o pul­bere fină, cu gust astringent-sărat, extrem de concen­tra­tă în principii active: extractul uscat de cozi de cireşe. Conţine de 5-6 ori mai multe principii active decât simpla pulbere obţinută prin măcinare. Mai mult, principiile active din extract sunt asimilate integral de organism (şi nu doar în proporţie de 25%, ca în cazul simplei pulberi). La noi în ţară, extractul de cozi de ci­reşe se găseşte combinat în proporţii egale cu pulberea, sub forma unor capsule cu o eficienţă terapeutică re­mar­cabilă. Dozele necesare vor fi precizate pentru fie­care tip de afecţiune în parte.

 

Sursa
Categorii