Ingrediente:
- varză – 500 g;
- ceapă – 1 buc.;
- usturoi – 1 cățel;
- făină – 5 linguri;
- ouă – 2 buc.;
- pastă de tomate – 1 lingură;
- apă – 150 ml;
- boia de ardei – ½ linguriță;
- sare – ⅓ linguriță;
- piper negru – ⅓ linguriță;
- mărar – buchet;
- pătrunjel – o legătură.
Mod de preparare:
Dați varza pe răzătoarea grosieră, tăiați ceapa cubulețe mici și adăugați-o în amestecul de varză. Tocați mărarul și pătrunjelul și adăugați-le în amestecul de ceapă și varză.
Spargeți ouăle în amestec, adăugați boiaua de ardei, sarea, piperul negru și dați pe răzătoarea fină un cățel de usturoi.
Turnați făina în amestecul de varză și frământați până se formează o masă omogenă de legume.
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie, formați felii mici de varză și prăjiți-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
Puneți pasta de tomate într-un bol separat, adăugați sare, turnați puțină apă și amestecați.
Turnați amestecul de roșii peste șnițelele de varză, acoperiți-le cu un capac și fierbeți la foc mic timp de 5 minute.
Este mai bine să serviți șnițele de varză cu legume și smântână. Acest lucru va face acest fel de mâncare și mai gustos.
Pofta buna!