
Ingrediente:
lapte cald – 250 ml;
drojdie proaspătă – 10 g;
zahăr – 1 linguriță;
făină – 400 g;
sare – ½ linguriță;
ulei de floarea soarelui – 2 linguri;
cârnați – 5 buc.;
brânză tare – 100 g. cascaval
Mod de preparare:
Turnați drojdia proaspătă și zahărul în laptele cald, amestecați bine. Adăugați făina și sarea în lapte și frământați aluatul.
Turnați uleiul în aluat, continuați să frământați un aluat elastic și nelipicios.
Puneți aluatul la frigider pentru o jumătate de oră sub folie de celofan.
Apoi, întindem aluatul și îl împărțim în bucăți mici, le formăm în chifle.
Ungem chiflele cu un amestec de ou și lapte, le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm pe o tavă de copt timp de 20 de minute.

Tăiați cârnații în bucăți mici, de 5-7 cm lungime. Introduceți cârnații în centrul fiecărei chifle.
Dați brânza pe o răzătoare mare și presărați-o pe partea de sus a chiflelor.

Coaceți chiflele la 180 de grade timp de 20-25 de minute. Rezultatul este niște chifle moi și fragede cu cârnați.
Aceasta este o modalitate excelentă de a înlocui cârnații în aluat cu o opțiune de copt mai ușor de preparat.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/hotuyu-ih-schotyzhnya-nizhni-bulochky-z-sosyskamy/













