Clatite si Gogosi

Gogoși cu smântână – De fiecare dată când le prepar îmi aduc aminte cu drag de copilărie și de cum ne răsfăța bunica

 

 

 

 

Gogoși cu smântână – De fiecare dată când le prepar îmi aduc aminte cu drag de copilărie și de cum ne răsfăța bunica cu ele…

 

Ingrediente:

500 g făină

o cană de smântână

Loading...

sare

drojdie cât o nuca

4 ouă

1 cană ulei

200 g zahăr

esenţe după gust

 

Mod de preparare:

Se cerne făină şi se lasă într-un castron adânc.

Se freacă , spumă ouăle întregi cu zahărul , se adaugă smântână , sare şi drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr până când devine fluidă.

Acest amestec se pune peste făină , se frământă un sfert de ora un aluat potrivit, adăugând treptat uleiul şi aromele.

Se lasă aluatul să crească o ora la cald. Se întinde o foaie din aluat şi se taie diferite forme geometrice , care se vor rumeni în ulei încins pe ambele părţi.

Se scot pe un platou în care am pus hârtie absorbantă şi se pudrează cu zahăr.

Să le savurați cu drag!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei




Categorii