Ingrediente:
1 cana de lapte (250 ml )
3 cani faina (aceiasi cana ,de la lapte , ca masura)
1/2 lingurita sare
1 lingura drojdie uscata sau un cub de drojdie proaspata
4 linguri zahar
50 gr unt
2 pliculete zahar vanilat
putina esenta de rom
1 ou
3-4 linguri ulei(pentru framantat la sfarsit )
Mod de preparare:
Punem laptele la incalzit .Adaugam sarea ,zaharul vanilat si zaharul .
Amestecam continuu pana este totul dizolvat .Dam deoparte si adaugam untul
pe care-l lasam sa se topeasca in lapte .
Intr-un lighenas ,punem faina si drojdia uscata(in caz ca folositi drojdie
proaspata , lichefiati drojdia cu o lingurita de zahar peste care adaugati putin lapte
cald) ,si amestecam .
Facem o gaura cu mana in mijlocul fainii ,adaugam un ou batut , compozitia cu lapte ,
si esenta ,si framantam pana ce toata faina este incorporata .
La final framantam si cu cele 3-4 linguri de ulei cald.
Lasam sa creasca aproximativ o ora .
Dupa ce a crescut,il mai luam putin la framantat ,dupa care ,
facem un sul pe care il impartim in 14 parti pe care le modelam in forma de bila.
O alta metoda :putem sa intindem aluatul putin mai gros, din care decupam cu paharul gogoselele
Se prajesc in ulei incins ,pe ambele parti .
cu dulceata de care vreti ,sau cu ciocolata . Eu am avut dulceata de gutui .
Merg chiar si neumplute.
Se pudreaza cu zahar si se servesc ,atat calde cat si reci .
Pofta buna !
Sursa: Deliciile Cameliei