Povesti de viata

Înțelepciunea soțului și răbdarea soției este ceea ce asigură liniștea într-o familie

 

 

Înțelepciunea soțului și răbdarea soției este ceea ce asigură liniștea într-o familie

 

Comportament înțelept- aceasta este arta.

Așa cum un maestru știe să manevreze instrumentele, tot așa un bărbat înțelept știe să folosească cuvintele și să aleagă acțiunile potrivite: undeva va tăcea, undeva se va înveseli, va susține, undeva va avertiza cu prudență, spune-mi, undeva va avea răbdare, undeva va spune cuvintele necesare, dar undeva va pretinde că nu a observat nimic … Aceasta este artă!
Răbdarea o ajută pe o femeie înțeleaptă să-și controleze emoțiile, să se abțină de la acțiuni erupționale și să poată alege momentele potrivite.

Filozofii antici au spus – „femeile sunt inteligente și viclene din fire, iar bărbații sunt învățați după cartea pe care au citit-o”.

Este greu să te naști înțelept sau să devii înțelept peste noapte. Rationabilitatea combinată cu experiența de viață, capacitatea de a învăța o lecție și de a trage concluzii sunt componente esențiale ale înțelepciunii.

Manifestarea înțelepciunii feminine nu este o garanție, dar prezența sa vă permite să faceți relații armonioase. Soția nu ar trebui să uite pentru ce calități s-a îndrăgostit de bărbatul ei. În certuri, nu pune la îndoială autoritatea soțului tău, nu-ți impune părerea. Numai credința ta într-un om, puterea și curajul lui îl vor face să aibă încredere în sine.

Într-o relație cu un bărbat, nu puteți încerca să controlați totul, să puneți presiune pe un bărbat sau să rulați scene de gelozie. Dar lăsând relația să-și urmeze cursul, arătând indiferență, de asemenea, nu merită.

O relație fericită cu un bărbat este 80% dependentă de înțelepciunea bărbatului si răbdarea femeii. Absența certurilor vă  va face viața mai ușoară și mai liniștită. Și lecțiile învățate din greșelile din trecut vă vor salva de altele noi.

 

 Sursă
Categorii