Preparate fara carne

Lapte prajit – o rețetă simplă dintre cele mai delicioase deserturi spaniole!

 

 

 

 

Dacă nu ați gustat până acum acest desert, vă îndemnăm să-l încercați neapărat. “Laptele prajit/fript” este o rețetă simplă dintre cele mai delicioase deserturi spaniole. De asemenea acest desert este foarte popular pe străzile din Spania. Rețeta se prepară foarte simplu și nu necesită multe ingrediente. Este delicioasă atât caldă, cât și rece, dar noi o servim mereu caldă.

Ingrediente:

750 ml Lapte
1/2 bucată Coaja de lime
1 bucată Baton de scorțișoară
100 g Zahăr
1 lingură Unt
100 lingură Făină
30 ml Ulei rafinat

 Pentru Crustă

1/2 linguriță Scorțișoară
50 g Zahăr pudră
1 bucată Ou
40 g Făină

Mod de preparare:

  1. Turnați într-o cratiță 600 ml de lapte, adăugați coaja de la jumătate de lime, batonul de scorțișoară și amestecați.
  2. Când laptele este bine înfierbântat, adăugați zahărul, amestecați și lăsați 10 minute la foc mic până se topește, amestecând ocazional. La final înlăturați coaja de lime și batonul de scorțișoară.
  3. Într-un bol puneți făina cernută, adăugați 150 ml de lapte și amestecați bine cu telul. Adăugați amestecul obținut în cratița cu lapte și amestecați rapid. Faceți focul mic și amestecați continuu până compoziția se îngroașă.
  4. Ungeți cu unt o caserolă cu dimensiunea (15×10×5 cm) și turnați compoziția fierbinte. Acoperiți cu capac, lăsați să se răcească complet la temperatura camerei, apoi o dați la rece pentru 3 ore.
  5. Scoateți caserola de la rece și treceți cu cuțitul pe lângă margini. Răsturnați amestecul de lapte pe un platou și tăiați budinca în 6 bucăți egale, apoi în jumătate, astfel veți obține 12 bucăți.
  6. Treceți fiecare bucată de budincă prin făină, apoi prin ou bătut și puneți la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți pe ambele părți până devin aurii, apoi le scoateți pe prosoape de hârtie.
  7. Puneți într-un bol zahărul pudră, adăugați scorțișoara măcinată și amestecați. Apoi treceți fiecare bucată de budincă prăjită și le puneți pe un platou.
  8. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa
Categorii