Preparate fara carne

Lasagna cu vinete şi mozzarella – rețetă săracă în calorii şi foarte săţioasă

 

 

 

 

Lasagna cu vinete şi mozzarella este o alternativă la clasica lasagna cu carne, şi totodată, o reţetă de sezon inedită. Este un preparat săţios, sărac în calorii, perfect şi pentru perioadele în care se doreşte reducerea consumului de carne.

Lasagna cu vinete şi mozzarella

 

Ingrediente:

3 vinete mari
5 roşii medii coapte
felii de brânză mozzarella
mozzarella rasă
ulei extravirgin de măsline
sare de mare
piper
oregano
Este bine ca vinetele să nu fie curăţate de coajă, deoarece aceasta este bogată în fitonutrienți esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul.

Loading...

Mod de preparare:

– Se spală bine vinetele şi se taie pe lungime, în felii de aproximativ 1 centimetru lăţime. Se sărează şi se lasă deoparte timp de 30 minute, pentru a se elimina astfel gustul amar. Apoi, feliile de vinete se clătesc cu apă din abundenţă şi se scurg pe prosoape absorbante de bucătărie.

– Se preȋncalzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.

– În continuare, se spală roşiile, se curăță de coajă, se îndepărtează seminţele (opţional) şi se pasează (într-un blender sau cu furculiţa).

– Se stropesc feliile de vinete cu puţin ulei şi se condimentează cu piper şi oregano uscat. Se aşează vinetele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt şi se lasă în cuptorul încins pentru 10 minute, până când feliile de vinete s-au înmuiat şi rumenit uşor. Apoi, se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

– Când feliile de vinete nu mai sunt calde, se formează lasagna astfel: un rând de felii de vinete, un rând de rondele de brânză mozzarella şi încă un rând de felii de vinete. Se procedează astfel succesiv, de-a lungul tăvii de cuptor. Deasupra se toarnă piureul de roşii şi mozzarella rasă deasupra.

– Se introduce tava în cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 15-20 de minute. Se lasă la răcit şi se serveşte proaspătă.

Ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal

Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii organismului nostru. Consumate pe grătar sau coapte, ele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii.

Datorită conţinutului lor bogat de fibre, vinetele ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal. Lasagna cu vinete este recomandată şi în cadrul dietelor de slăbit, deoarece oferă senzaţia de saţietate şi reduce senzaţia de foame.

 

Pofta buna!

 

Sursa: TopRemediiNaturiste
Categorii