Remedii naturiste

Iată cum trebuie să folosești ovăzul pentru a slăbi, a controla diabetul și a reduce nivelul trigliceridelor

 

 

Lucruri pe care o femeie puternica nu le accepta într-o relație

 

Ovazul este un aliment extraordinar. Acesta are multe beneficii: regleaza metabolismul, protejeaza intestinele si intareste inima.

Pentru multi, consumul zilnic de 60 de grame de ovaz este suficient pentru a controla rata colesterolului si a trigliceridelor.

Ovazul previne bolile de inima si contine beta-glucani si fibre solubile. In plus, este o sursa de polifenoli cunoscuti sub numele de avenantramide care, printre altele, intensifica arderea grasimilor.

Ovazul ofera o senzatie de satietate. Daca il consumi dimineata, pe timpul zilei nu iti va mai fi foame si vei evita sa mananci inutil.

Apa de ovaz ne ofera vitamine, minerale, proteine si oligoelemente importante. Ajuta la detoxifierea corpului prin eliminarea toxinelor.

Este ideal pentru pierderea in greutate deoarece, atunci cand il consumam ne simtim satui si nu mai simtim nevoia de a manca toata ziua.

Reteta pe baza de otet pe care ti-o voi prezenta mai jos contine si scortisoara.

Scortisoara este un aliment natural valoros. Imbunatateste metabolismul si este anti-glicemic, deci este foarte util in combaterea si prevenirea diabetului.

Inainte de a dezvalui reteta, trebuie sa fac o mica precizare: ovazul este o cereala care nu contine gluten.

Cu toate acestea, procesul industrial il poate „contamina” cu aceasta substanta datorita faptului ca prelucrarea sa are loc prin folosrea masinariilor care proceseaza si cereale cu gluten, cum ar fi graul.

Totusi, exista pe piata marci de ovaz fara gluten.

Reteta de ovaz cu scortisoara

Ingrediente:
  • 1 cana de ovaz
  • 1 litru de apa
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • Miere de albine (optional)
Mod de preparare:

Inmoaie ovazul in apa. Pune-l apoi in blender, impreuna cu celelalte ingrediente. Amesteca bine. Transfera amestecul intr-un borcan de sticla. Daca vrei, il poti strecura. Consuma preparatul obtinut de 3 ori pe zi.

Persoanele hipertensive, ar trebui sa evite scortisoara.

 

  Sursa




Categorii