Remedii naturiste

Medicina chineză: despre tristețe, frica și furie. Ce boli cauzează acestea?

 

 

 

 

Medicina chineză este binecunoscută în întreaga lume pentru că principiile sale sunt altele decât cele cu care ne-am obișnuit. Potrivit ei, orice boală este o consecință a factorilor externi (ce țin de alimentație, climă etc.) sau interni (ce țin de diverse stări mentale, emoționale etc.). Chinezii sunt de părere că fiecărui organ uman îi corespunde câte o emoție particulară. Trebuie să știm să păstrăm echilibrul dintre elementele apă, foc, aer, pământ și metal pentru o sănătate de fier.

 

Vă prezentăm câteva indicii care îți arată că te confrunți cu o problemă de sănătate:

Vocea răgușită indică insuficiența substanțelor energetice pentru plămâni

Ochii roșii arată că suferi de unele probleme la nivelul ficatului

Loading...

Fața ușor îngălbenită arată că circulația sângelui este instabilă. De asemenea, ea poate indica insuficiența aportului energetic la nivelul splinei

Infertilitatea la femei poate fi relaționată cu probleme renale.

Medicina chineză consideră că bolile sunt cauzate în primul rând de emoțiile și sentimentele resimțite de om.

Stările de anxietate și nervozitate cauzează probleme de stomac.

Furia creează probleme de ficat.

Frica produce probleme de rinichi.

Tristețea cauzează probleme de plămâni.

Un alt aspect specific medicinii tradiționaliste chineze este faptul că aceștia cred că organelor umane au ca și corespondent o aromă. Iată de ce se crede că atunci când manifestăm preferință pentru un anumit gust aceasta înseamnă că de fapt organul respectiv are acea poftă.

Plămânii: condimente și alimente iuți

Rinichii: alimente sărate

Splina: alimente dulci

Ficatul: produse acre

Rinichii reprezintă organul important al corpului, fiind considerat de către medicina chineză izvorul de energie yin și yang. Ei se asociază auzul, precum și cu starea de frică. Este foarte important efectuarea tratamentului problemelor de rinichi pentru că acesta influențează toate celelalte organe vitale.

Ficatul este asociat unui element meteorologic: vântul. El poate provoca deseori amețeală și dureri acute de cap. Una din funcțiile esențiale ale ficatului este că permite accesului fluxului de energie în organism. Se spune că persoanele care nu au probleme de ficat sunt persoane calme și liniștite. Dimpotrivă, persoanele care se confruntă cu probleme ale ficatului se confruntă în mod direct cu tulburări ale stării fizice și emoționale.

Nu uita că ești ceea ce gândești! Alege sănătatea!

 

Sursa: secretelesanatatii.info
Categorii