Desert

Mierea de dovleac, regenerează ficatul și tratează bolile cardiace

 

 

Mierea de dovleac regenerează ficatul și tratează bolile cardiace

 

 

Dovleacul, dar mai ales semințele de dovleac, fac parte din cele mai vechi leacuri naturiste care ne pot ajuta în multe și nebănuite afecțiuni ale organismului.

Acesta conține o multitudine de vitamine, minerale şi substanţe nutritive necesare organismului, compuşii antioxidanţi pe care îi conţine contribuind la neutralizarea radicalilor liberi.

Mierea de dovleac este remediul pe care vi-l propunem astăzi, un leac extrem de util pentru sănătatea ficatului, inimii și a plămânilor.

Rețetă: Mierea de Dovleac

Toate tipurile de miere ajută la regenerarea celulei hepatice, din acest motiv este recomandată bolnavilor de ficat.

Mierea de dovleac însă, este considerată cea mai benefică și cea mai indicată, deoarece conține o serie de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea ficatului: vitamine din complexul B și acizi grași nesaturați.

Ingrediente:

  • 1 dovleac (de 4kg)
  • 2kg de miere (sau 2kg de zahăr brun)

Preparare:

  1. Luați dovleacul (asigurați-vă că acesta nu este bolnav) și tăiați partea de sus sub formă de capac, pe care îl păstrați.
  2. Cu o lingură de lemn se scot semințele din interior.
  3. După ce l-ați golit, acesta se umple cu miere (sau zahăr) până este aproape plin, lăsând doar 4-5cm până la tăietură.
  4. Se pune capacul și se fixează cu scoci, pentru a evita pătrunderea aerului înăuntru și stricarea mierii.
  5. Dovleacul se lasă 10 zile la macerat, la temperatura camerei. Indicat ar fi să găsiți un loc întunecos unde să îl puneți.
  6. În decursul celor 10 zile, dovleacul va lăsa un fel de suc, care se colectează într-un borcan sau într-o sticlă curată.
  7. După finalizarea maceratului, dovleacul se curăță de coajă, iar ceea ce rămâne (miezul și mierea) se procesează la blender. Se adaugă și sucul colectat, și se mixează bine.
  8. Produsul final pe care îl veți obține este “mierea” de dovleac. Se transferă în borcane de sticlă cu capac, și se păstrează în cămară.

Administrare

Pentru regenerarea ficatului, prevenirea și tratarea bolilor hepatice și cardiovasculare, se ține o cură de o lună (30 de zile), timp în care se ia câte 1 lingură de miere de dovleac, de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de micul-dejun și de cină.

Mierea de dovleac astfel preparată ajută inclusiv la tratarea edemului pulmonar.

Contraindicații

Consumul dovleacului crud este contraindicat persoanelor cu gastrită, cu o aciditate a sucului gastric scăzută, cu ulcer gastric şi cu diabet avansat.

Dovleacul se va folosi cu precauţie în cazul persoanelor care prezintă risc de agravare a bolilor cronice ale stomacului sau în cazul celor care suferă de balonări.

Se recomandă prudență în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează.

Тыквенный мед, рецепт приготовления - пошаговый рецепт с фото. Автор рецепта Александр - директор Cookpad . - Cookpad

Sursa
Categorii