Desert

Prăjitură cu mălai și lapte bătut, o bunătate pe care o fac în fiecare săptămână

 

 

Prăjitură cu mălai și lapte bătut, o bunătate pe care o fac în fiecare săptămână

 

 

Dacă vrei să încerci o prăjitură mai diferită decât cele pe care le preparai până acum, îți recomand această rețetă. Eu o prepar săptămânal!

 

Ingrediente:

150 g faina

225 g malai

1/2 lingurita praf de copt

100 g unt

100 g zahar

2 oua

200 ml lapte batut

 

Mod de preparare:

1. Intr-un bol, turnam faina. Adaugam malaiul, praful de copt, sarea si amestecam foarte bine.

2. Intr-un bol separat, turnam untul topit. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam 2 oua, laptele batut si turnam compozitia obtinuta, peste amestecul uscat.

3. Amestecam foarte bine pana la omogenizare. Turnam aluatul pe o tava de copt, tapetata cu unt. Coacem la temperatura de 180 de grade, pana se rumeneste frumos.

 

Poftă bună!

 




Categorii