Placinte si Rulade

O bunătate cum rar întâlnești – prăjitură cu măr și budincă de vanilie!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă extraordinară de prăjitura cu măr și budincă de vanilie. Este extrem de delicioasă, iar stratul cu cremă este senzațional, nu ne putem sătura de această prăjitură, deși am făcut-o de foarte multe ori! Vă îndemnăm să o faceți și voi, suntem siguri că o să vă placă.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol puneți făina, adăugați untul si amestecați până obțineți un aluat nisipos. Apoi adăugați zahărul, praful de copt, sarea, smântâna, oul și frământați cu mâinile până obțineți un aluat mai tare. Acoperiți cu un prosop și dați aluatul la rece pentru o oră.
  2. Împărțiți aluatul în două părți egale, apoi dintr-una întindeți o foaie direct într-o tavă cu dimensiunile (25 X 30 cm) tapetată cu hârtie de copt. (Când întindeți aluatul trebuie să aveți mare grijă, deoarece se rupe ușor). Presărați aluatul cu griș, între timp curățați merele de coajă, le tăiați felii subțiri și le așezați pe toată suprafața de aluat.
  3. Într-o cratiță puneți praful de budincă, adăugați zahărul și amestecați-le cu un tel. Turnați laptele și continuați să amestecați până se îngroașă.
  4. Luați de pe foc și lăsați 10 minute la răcit, apoi turnați budinca peste stratul cu mere. Întindeți și a doua parte a aluatului, apoi îl tăiați în fâșii lungi și le puneți peste stratul de budincă în formă de gratii. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 35 de minute.
  5. Lăsați prăjitura un pic să se răcească, după care presărați cu zahăr pudră.
  6. Savurați cu plăcere!

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros.
Categorii