Desert

O combinație deosebită de brânză, vanilie și mac, într-o prăjitură extraordinar de gustoasă!

 

 

O combinație deosebită de brânză, vanilie și mac, într-o prăjitură extraordinar de gustoasă!

 

Combinația de brânză de vaci și mac este una neobișnuită, dar foarte reușită. Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă foarte simplă de prăjitură din aluat sfărâmicios și umplutură delicată de brânză și mac.

Deși se prepară foarte simplu, această prăjitură are un aspect spectaculos și poate deveni vedeta culinară pe masa de sărbătoare. Notați neapărat această rețetă în cartea dvs de bucate.

 

Ingrediente: 

– 100 g de unt

– 3 ouă

– 500 g de brânză de vaci

– 2 linguri de amidon

– 200 g de zahăr

– 1 linguriță de praf de copt

– 200 g de făină

– 120 g de mac

– vanilie după gust

 

Mod de preparare:  

1. Prepararea blatului: frecați un ou cu 50 g de zahăr, apoi adăugați untul topit.

2. Amestecați într-un bol separat făina și praful de copt și presărați amestecul în masa de ou. Frământați aluatul și așezați-l într-o formă de copt, tapetată cu hârtie de copt. Distribuiți aluatul uniform și formați bordurile. Dați forma la frigider pentru 30 de minute.

3. Umplutura. Turnați apă clocotită peste mac și lăsați-l să stea timp de 20 de minute. Apoi scurgeți apa și puneți macul într-o sită.

4. Treceți brânza printr-o sită sau amestecați-o în blender. Adăugați amidonul, zahărul rămas și ouăle. Amestecați și împărțiți masa obținută în 2 părți, o parte trebuie să fie mai mare decât cealaltă cu aproximativ 120-150 g. Adăugați macul în partea cea mică și amestecați. Dacă una din umpluturi este mai densă, atunci adăugați smântână, ca să obțineți consistența dorită.

5. Scoateți forma din frigider și așezați câte o lingură de umplutură cu mac și fără mac, începând din centru. Umplutura se va răspândi pe blat și veți obține un decor frumos. După ce veți pune toată umplutura și se va așeza uniform, treceți deasupra cu un băț de lemn sau scobitoare, trasând linii de la margini spre centru.

6. Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de o oră. Lăsați prăjitura să se răcească și apoi scoateți-o din formă.

 

Pofta buna!

 

Sursa
Categorii