Desert

Prajitura deliciosa cu visine si bezea

 

 

 

 

Ingrediente:

 pentru blat:

8 galbenusuri

20 linguri zahar

Loading...

20 linguri ulei

20 linguri lapte

24 linguri faina

2 plicuri praf de copt

Umplutura:

800 gr visine fara samburi

3 linguri zahar,esenta vanilie

Pentru bezea:

8 albusuri

14 linguri zahar

un praf sare

 

Mod de preparare: 

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat la copt.

Visinele le-am taiat marunt si le-am pus la foc impreuna cu zaharul si esenta de vanilie si le-am lasat pana cand zaharul s-a topit si zeama lasata de visine a scazut aproape complet,apoi le-am dat deoparte la racit.
Dupa ce blatul s-a copt putin mai bine de jumatate,am adaugat peste el visinele si albusele batute spuma tare cu zahar,am nivelat bezeaua si am dat din nou tava la copt pana cand bezeaua s-a rumenit usor deasupra.

Am scos apoi tava din cuptor si dupa ce prajitura s-a racit complet am portionat-o in cubulete.

 

 

Pofta mare!

 

Sursa: Papabundetot




Categorii