Placinte si Rulade

O rețetă atât de simplă, dar atât de delicioasă. Din aluatul meu ies cele mai bune chifle cu brânză!

 

 

O rețetă atât de simplă, dar atât de delicioasă. Din aluatul meu ies cele mai bune chifle cu brânză!

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 250 ml de lapte cald
  • 1/3 cană (60 g) zahăr
  • 9 g drojdie uscată
  • 1 ou
  • 1/3 cană de unt topit
  • 1/4 cană de ulei
  • 500-600 g făină
  • 1 linguriță de sare

Umplutură de brânză:

  • 300 g brânză din lapte acru
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 gălbenuș de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Mod de preparare:

Aluat:

Amestec laptele cald, zahărul și drojdia. Adaug oul, untul topit, uleiul, amestec.

Cern făina și sarea, frământ aluatul cu mâinile.

Transfer aluatul într-un bol uns cu ulei și îl acopăr cu folie alimentară și las până își dublează volumul.

Umplutură de brânză:

Adaug ou, zahăr, amidon în brânză și mixez cu un blender până se omogenizează.

Împărt aluatul în 12 bucăți, formez bile, întind plăcinte rotunde.

Fac 4 tăieturi în prăjitură și întind umplutura. Formez plăcinte, pliind cele 4 margini spre mijloc, ca un trandafir.

Pun chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Le acopăr cu un prosop și le las 30 de minute.

Le ung cu gălbenuș bătut cu lapte. Le coc într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute.

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii