Povesti de viata

Omul care te iubește cu adevărat – întotdeauna îți oferă daruri…

 

 

 

 

Iti ofera daruri, chiar daca nu are multi bani. Iti ofera ceea ce poate; pentru ca dragostea este imposibila fara daruri.

”Un pictor era casatorit cu o femeie mai mare decat el cu 20 de ani. O chema Julia, iar el ii spunea “fetita mea” – asa o dezmierda. Cand iubesti, intotdeauna inventezi cuvinte pline de afectiune.

Julia avea 58 de ani. Pictorul era foarte sarac, insa refuza sa traiasca si sa manance din banii sotiei sale; manca putin, desi era un barbat ”mare”. Si fiecare banut pe care il lua de la ea pentru mancare sau vopsea, ii ducea evidenta si ii intorcea inapoi, relateaza articolegenerale.eu.

Ea nu voia sa ia banii, il iubea foarte mult si intelegea ca e un geniu. Insa el intotdeauna ii intorcea datoria. Si il mustra groaznic constiinta ca nu poate castiga mai multi bani – muncea din greu, dar nimeni nu avea nevoie de picturile lui. Mai lucra si adaugator, facea munca neagra – dar nici asta nu-i aducea bani suficienti. Si suferea, pentru ca nu-i putea oferi sotiei nimic frumos, de lux…

Atunci i-a venit o idee si timp de o luna i-a pictat o basma. Timp de o luna, nu muncea la picturile sale, ci picta basmaua – si a iesit un miracol. Astfel, Michelangelo isi picta frescele in Capela Sixtina – era incredibil de frumoasa. O opera de arta pe care i-a daruit-o sotiei. Era un dar al iubirii.

Si ea, avand deja o varsta, se temea sa-si puna acea basma, care provoca fiori si tremur cu frumusetea ei de nedescris. Era multa iubire in ea. Era ceva ce nu poti cumpara cu bani.

Apoi a inceput blocada si artistul s-a stins. S-a stins de foame, iar sotia lui a ramas in oras sa-i salveze lucrarile – si le-a salvat, trecand prin pericole groaznice. Basmaua a salvat-o, darul iubirii.”

Pentru ca atunci cand iubesti, oferi daruri. Pentru ca atunci cand iubesti, oferi daruri. Daruri speciale care ne protejeaza si ne salveaza toata viata. Si poti iubi la orice varsta, in orice forma. Si fiecare femeie poate fi ”fetita” cuiva, chiar daca are cincizeci si opt de ani. Uneori asta nu inseamna nimic. Pentru ca sufletul nu are varsta …

 

Sursa: Relatii.net
Categorii