Placinte si Rulade

Pentru adevărații fani ai dulciurilor. Arome maxime! Chiar o să-ți placă combinatia dintre dulceață de cireșe si brânză de vaci!

 

 

Pentru adevărații fani ai dulciurilor. Arome maxime! Chiar o să-ți placă combinatia dintre dulceață de cireșe si brânză de vaci!

 

Pentru a face foietaj, trebuie să frământați corect aluatul cu drojdie. Nu uita că trebuie să lași aluatul să crească.

Pentru a face acest lucru, lăsați aluatul într-un loc cald timp de 1,5-2 ore sau folosiți un cuptor preîncălzit la 40 de grade.

Puneți aluatul în cuptor. 30-40 de minute sunt suficiente. Acum treceți la o altă etapă de pregătire.

 

Ingrediente:

  • 320 ml lapte
  • 2 vârfuri de cuțit de sare
  • 6 g drojdie
  • 180 g brânză de vaci
  • 2 linguri de smântână
  • 2 ouă
  • 130 g zahăr
  • 560 g făină de grâu
  • 50 g unt
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 200 g dulceață de cireșe
  • 1 gălbenuș de ou

 

Metoda de preparare:

1. Turnați 300 ml de lapte cald într-un bol adânc. Adăugați 80 g de zahăr și drojdia uscată. Adăugați 2 linguri de făină de grâu.

Amestecați bine cu un tel. Acoperiți punga și lăsați-o să stea la temperatura camerei timp de 15 minute.

2. Adăugați un praf de sare, oul și untul topit în amestecul de drojdie. Amestecați cu un tel până se omogenizează.

Adăugați treptat făina de grâu cernută. Frământați un aluat moale.

Acoperiți cu un prosop și lăsați să se odihnească într-un loc cald timp de 1,5 ore.

3. Pregătiți umplutura. Amestecați brânza de vaci, zahărul rămas și sarea. Adăugați amidon de porumb și smântână.

Amestecați toate ingredientele până se obține o masă omogenă.

4. Aplicați ulei de floarea soarelui pe mâini. Frământați aluatul și dați-i formă. Împărțiți aluatul în două părți (mare și mică).

Pune o bucată mică în pungă. Întindeți o bucată mare de aluat. Transferați pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

5. Întindeți bucata mică de aluat până la o grosime de 3 mm. Tăiați în fâșii subțiri. Răsuciți cele două benzi împreună.

Faceți 3 preparate similare.

6. Acoperiți fâșiile rămase cu aluat. Păstrați o distanță egală unul față de celălalt. Mai întâi stivuiți vertical, apoi orizontal.

Aranjați fâșiile răsucite în jurul marginilor pierogilor.

7. Apăsați ușor centrul fiecărui pătrat cu degetele. Adăugați alternativ umplutura de brânză de vaci și cea de cireșe.

Acoperiți pierogiile cu un prosop. Păstrați la cald timp de 20 de minute.

8. Bateți gălbenușurile de ou și laptele rămas. Întindeți amestecul rezultat peste tot pierogi.

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute. Gata!

Apropo, nu este necesar să folosiți gem sau  dulceata ca a doua umplutură pentru pierogi cu lapte.

Perele, cireșele și merele caramelizate sunt utile în acest scop.

Nu se dovedește mai puțin delicios cu lapte condensat. Încearcă!

 

Pofta  buna!

 

 Sursa




Categorii