1. Tava de copt (cu dimensiunea 22 cm x 28 cm) o ungeți cu 20 ml de unt topit. Ungeți câteva foi de aluat filo cu unt topit și le puneți în tavă;
  2. Bateți 3 ouă cu 10 g de sare și 300 ml de lapte. Adăugați 400 g de brânză de vaci și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Mototoliți în mâini o foaie de aluat filo și o înmuiați în amestecul de brânză și lapte. Scoateți cu grijă aluatul îmbibat și îl așezați peste aluatul întins în tavă. Este important ca foile mototolite de aluat să fie bine îmbibate cu compoziția e brânză;
  3. Procedați la fel cu toate foile de aluat, până umpleți tava. Turnați pe toată suprafața 80 ml de unt topit și coaceți plăcinta în cuptorul încins până la temperatura de 180°C, timp de 25 minute;
  4. Savurați cu plăcere!