Placinte si Rulade

Plăcintă cu carne tocată – simplă dar demnă pentru o masă de sărbătoare!

 

 

Plăcintă cu carne tocată – simplă dar demnă pentru o masă de sărbătoare!

 

 

Vă prezentăm o rețetă de gustare delicioasă și arătoasă, care se potrivește perfect atât pentru o cină de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Aceasta se prepară foarte simplu, iar oaspeții vor fi convinși de faptul că ați petrecut ore în șir la bucătărie. Rețeta prezentată mai jos este una clasică, însă ingredientele pot varia în dependență de preferințe.

 

Ingrediente:

– 2 lipii mari și subțiri

– 3 ouă

– 100 g de ketchup

– piper negru măcinat

– 300 g de carne tocată de porc

– 100 g de smântână (sau maioneză)

– 150 g de brânză tare

– sare

 

Mod de preparare:

1. Puteți pregăti carnea tocată acasă, sau o puteți folosi pe cea din comerț. Consistența acesteia trebuie să fie precum la carnea tocată pentru pârjoale.

2. Aranjați uniform pe lipie un strat de carne tocată. Lăsați-o pentru 10-15 minute, astfel încât lipia să se înmoaie puțin și să devină mai elastică.

3. Pliați lipia astfel încât să obțineți o ruladă cu grosimea de 3-5 cm. Aranjați ruladele în semicerc, într-o formă de copt preventiv unsă cu ulei.

4. Amestecați smântâna cu ouăle, ketchup și condimente. Trebuie să aveți suficient amestec, astfel încât acesta să acopere ruladele. Dacă o să fie puțin mai mult – e mai bine. Turnați amestecul în forma de copt.

5. Coaceți plăcinta la temperatura de 180°C timp de 30-40 de minute. Cu 5-10 minute înainte de a fi gata, presărați plăcinta cu brânza rasă.

 

Poftă bună!

 
Categorii