Placinte si Rulade

Plăcintă cu mere – asa deliciu nu ati mai mancat pana acum!

 

 

 

 

Vă prezentăm cel mai delicios și aromat desert din aluat de pizza. Cu minim efort și din ingrediente accesibile obțineți o plăcintă cu mere aspectuoasă și pe placul tuturor. O puteți prepara atât pentru weekend, cât și pentru o masă de sărbătoare. Serviți plăcinta de mere neapărat cu sos de caramel, este irezistibilă.

Ingrediente:

3 bucăți Mere
60 g Unt
50 g Zahăr brun
700 g Aluat pentru pizza
100 g Gem de mere
120 g Sos de caramel

Mod de preparare:

  1. Tăiați merele în cuburi mici. Puneți untul la topit în tigaie, adăugați cuburile de mere, zahărul brun și le gătiți până se caramelizează și devin moi. Luați de pe foc și lăsați la răcit.
  2. Între timp întindeți direct pe hârtia de copt o foaie de aluat de pizza într-un cerc subțire. Lăsați spațiu de circa 2 cm la margini și distribuiți într-un cerc gemul de mere. Distribuiți peste gem amestecul de mere caramelizate și puneți într-o parte 1-2 paie (de suc).
  3. Acoperiți cu a doua foaie de aluat și cu o furculiță lipiți marginile aluatului. Lipiți bine partea centrală de aluat. Tăiați marginile în benzi cu lățimea de circa 2-3 cm, fără a tăia partea centrală lipită. Rotiți fâșiile la 90° pentru a forma un soare și lipiți marginile.
  4. Suflați paiele pentru a umfla partea centrală a plăcintei, scoateți-le rapid și închideți bine gaura. Coaceți plăcinta la cuptorul încins la temperatura de 200°C, timp de 10-12 minute.
  5. Lăsați plăcinta puțin să se răcească pe un suport de sârmă, apoi o transferați pe un platou. Tăiați partea bombată, întoarceți-o invers și umpleți-o cu sos de caramel. Serviți plăcinta prin scufundarea părților de mere în sosul de caramel.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursă

 
Categorii