Merită să acordați atenție produselor de patiserie italienă. Plăcintele din această țară sunt originale și delicioase. Să creăm acasă produse de patiserie tipic italiene.
Ingrediente:
pentru aluat:
- unt – 200 g;
- făină – 300 g;
- sare – un praf;
- praf de copt – linguriță;
- vanilie – linguriță;
- zahăr – 100 g;
- gălbenuș de ou – 2 buc.;
- smântână – 4 linguri.
pentru umplutura:
- brânză de vaci – 400 g;
- zahăr – 100 g;
- ou – buc.;
- albus de ou – 3 buc.;
- sare – un praf;
- lapte condensat – 100 g.
Mod de preparare:
Adăugați făina, praful de copt, vanilia și sarea la untul moale. Se amestecă ingredientele până se omogenizează, ca un aluat.
Adaugati smantana, galbenusurile si zaharul granulat in aluatul primar si continuati framantarea. Rezultatul este un coc elastic, ușor lipicios.
Împărțiți aluatul în două părți – una mai mare, a doua mai mică. Pune chifla mai mare la frigider pentru 20 de minute. Pune chifla mai mică la congelator pentru o jumătate de oră.
Nu uitați să înfășurați aluatul în celofan.
Pentru a pregăti umplutura, amestecați brânza de vaci, zahărul și oul, bateți cu un blender de imersie până la omogenizare. Într-un castron separat, bate albușurile cu sarea cu un mixer până la o spumă albă pufoasă.
Se toarnă zahărul în albușuri și se continuă să bată până se formează vârfuri stabile. Apoi, puneți cea mai mare parte din aluat într-o tavă cu hartie de copt pe fund, nivelați-l pe suprafață și formați părțile laterale.
Întindeți umplutura de branză într-un strat uniform în tava de aluat.
Așezați albusurile spumă pe stratul de branză și uniformizați-o.
Folosind o răzătoare grosieră, rade deasupra o bucată de aluat de la congelator.
Coaceți plăcinta la cuptor la 160 de grade timp de 40 de minute.
După coacere, ungeți tortul cu lapte condensat.
Dacă doriți, stropiți tortul cu fulgi de cocos.
Pofta buna!