
Ingrediente:
Aluat fraged:
- 160 g zahăr
- 250 ml făină
- 4 gălbenușuri de ou
- 200 g unt rece
- 1 linguriță praf de copt
Strat de măr:
- 1,5 kg mere (soiuri tari)
- 50 ml apă
- 1 p. jeleu (eu am cu portocale)
Strat de nucă de cocos:
- 4 albusuri
- 150 g zahăr
- 200 g fulgi de cocos
- 1 lingură de amidon de porumb
Aluat de nuci:
- 150 g nuci
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingură de făină
- 1 linguriță praf de copt
- 4 ouă
- 120 g zahăr
Mod de preparare:
Aluat fraged:
Cern făina într-un bol adânc, dau pe răzătoare untul rece și îl frec cu mâinile până se face firimituri.
Adaug praful de copt, gălbenușurile și zahărul și frământ cu mâinile.
Înfășor aluatul în folie alimentară și îl pun la frigider pentru o oră.
Apoi iau o tavă de 23 pe 33 cm, tapetez fundul cu hârtie de copt.
Întind aluatul la dimensiunea tăvii, îl introduc în fursecuri și dau forma marginilor.

Strat de măr:
Tai merele curățate în felii și le prăjesc într-o tigaie până se înmoaie și tot lichidul se evaporă.
Le transfer într-un bol, torn jeleul, amestec pentru a dizolva jeleul și le las să se răcească. Apoi le pun într-o formă pentru aluat.
Strat de nucă de cocos:
Bat albușurile cu un mixer până devin spumoase, adaug treptat zahărul și bat până se omogenizează. Adaug amidonul și amestec.
Turn fulgii de cocos și amestec. Întind un strat de umplutură de cocos în formă, nivelându-l.

Aluat de nuci:
Măcin nucile într-un blender până le fac firimituri fine, adaug pesmetul, făina și praful de copt, amestec.
Într-un bol separat, bat albușurile cu un mixer, adaug zahărul pe părți și bat până obțin o spumă albă.
Apoi adaug treptat gălbenușurile și continui să bat. Amestec cu grijă nucile cu masa de ouă cu o lingură.
Întind aluatul de nuci în formă, nivelând totul bine.

Coc plăcinta la o temperatură de 170 de grade, timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute.
Delicioasă!

Pofta buna!













