Ingrediente :
- 200 ml lapte;
- 500 g făină;
- 100 ml de apă;
- 1 ou de găină;
- 0,5 linguriță de sare;
- 1 lingură de zahăr;
- 50 ml ulei vegetal;
- 6 g drojdie.
umplutură:
- 250 g carne de pui;
- 200 g de ciuperci;
- 1 ceapă;
- 1 morcov;
- 50 ml ulei vegetal;
- Sare;
- Piper;
- Verdețuri tocate
Mod de preparare:
Mai întâi, luați un bol adânc și turnați 200 ml de lapte în el.
Produsul trebuie să fie cald, dar nu fierbinte. Adăugați 100 ml de apă.
Adăugați la ingrediente o lingură de zahăr, 6 grame de drojdie și o jumătate de linguriță de sare.
Folosind o spatulă, amestecați și turnați ulei vegetal.
Spargeți oul de găină într-o farfurie separată și scoateți gălbenușul.
Adăugați în aluat doar albușuri de ou. Amestecați din nou.
Adăugați treptat făina și frământați aluatul cu mâinile.
Mai întâi într-un bol, apoi pe masă. Frământați până când aluatul devine neted și nu se mai lipește de mâini și de suprafața mesei.
Formați o bilă, acoperiți-o cu un prosop și lăsați-o să stea 15 minute sau mai mult.
Tăiați ceapa în cubulețe mici și puneți-o într-o tigaie cu ulei.
Spălați ciupercile champignon și tăiați-le în cubulețe mici.
Fierbeți două pulpe de pui într-o cratiță și apoi tăiați 250 de grame în bucăți mici.
Dați morcovii pe răzătoarea fină. De asemenea, tocăm 30 de grame de verdețuri.
Puneți tigaia cu ceapa pe aragaz, așteptați până când ceapa se înmoaie și adăugați ciupercile.
Apoi adăugați morcovii și puiul fiert tocat. Amestecați și fierbeți la foc mic timp de 5 minute sub un capac închis.
La final, adăugați condimente. Sare și piper negru după gust. Și, de asemenea, verdețuri tocate.
Când aluatul a crescut, îl împărțiți în nouă părți egale.
Formăm bile și le rulăm pe fiecare într-un strat subțire. Așezați umplutura în centrul aluatului.
Ciupim marginile ca la o barcă obișnuită, dar înainte de a ajunge în centru, apăsăm celelalte laturi opuse.
Aluatul capătă forma unui diamant, iar umplutura se poate vedea prin mijloc.
Facem asta cu toate spațiile libere. Pentru un plus de frumusețe, puteți face pliurile mai modelate.
Diluați gălbenușul de pui cu apă și acoperiți toate produsele cu el.
Se lasă pe masă timp de 15 minute, apoi se introduce în cuptor până se gătește.
Produsele de patiserie au un miros uimitor și arată apetisant. Umplutura este incredibil de gustoasă și sățioasă.
Acest fel de mâncare poate fi preparat în fiecare zi, deoarece produsele se consumă foarte repede.
Pofta buna!