Flori si gradina

Planta minune care încetineşte îmbătrânirea. Leurda sau usturoiul sălbatic, inlatura efectele fumatului, curata rinichii si scade colesterolul

 

 

 

 

Leurda este considerată o plantă minune. Sora vitregă a usturoiului se găseşte în aproape toate pădurile. Consumul de leurdă încetineşte procesul de îmbătrânire, ajută la ameliorarea afecţiunilor cardiace, este recomandat celor care suferă de reumatism sau vor o detoxifiere pe cale naturală.

Leurda sau usturoiul sălbatic, plantă care se găseşte în aproape toate pădurile din România, a fost decretată drept ”Planta mileniului trei”,datorită efectelor benefice pe care le are asupra organismului uman.  Specialiştii recomandă consumul frunzelor de leurdă pentru că sunt bogate în vitamine.

Frunzele de leurda contin vitamina A, vitamina C, carotenoizi, ulei eteric complex si mai multe substante minerale precum fosfor, calciu, natriu, fier, cupru. Planta este supranumită şi ”Elixirul tinereţii”. Studiile specialiştilor au demonstrat că substanţele active din leurdă încetinesc procesul de îmbătrânire.

Elixirul tinereţii

Leurda este considerată Elixirul tinereţii şi despre miraculoasa plantă se spune că opreşte procesul de îmbătrânire. În urma unor studii s-a constat că substanţele active din leurdă au efect de realansare a activităţii endocrine, favorizează circulaţia cerebrală şi previne sclerozarea vaselor de sânge. Specialiştii recomandă consumul zilnic de salată de leurdă în timpul sezonului de primăvară.

Clorofila din frunzele de leurdă şi alte substanţe similare cu cele conţinute de usturoi au efecte antioxidante foarte puternice. Se spune că o cură cu suc de leurdă îi poate ajuta pe cei care vor să se lase de fumat.

Detoxifiant natural

Leurda are capacitatea de curăţirea a sângelui, ficatului şi stomacului mult mai puternică decât a usturoiului. Celor care vor să elimine toxinele din organism li se recomandă o cură de leurdă de o lună de zile, în perioada de primăvara, când planta poate fi găsită în păduri.

Este indicat consumul de frunze prospete în salate , acestea având atât efecte antiseptice, cât şi bactericide şi antitoxice. Frunzele folosite în stare proaspătă curata rinichii şi vezica. Asociat cu o alimentaţie sănătoasă, consumul de leurdă scade colesterolul şi ajută la  creşterea fluxului de sânge către organe.

Bună pentru boli de inimă

Leurda are puternice efecte fluidifiante sanguine şi din acest motiv ajută la vindecarea tromboflebitei şi trombozelor. Previne accidentee vasculare şi ajută la recuperarea de după producerea unui accident vascular.  Leurda este foarte bogată în adenozină, substanţă careare un rol esenţial în reducerea colesterolului, în împiedicarea formării trombilor, în scăderea tensiunii arteriale. Consumul de leurdă pe termen lung este ajutor  ideal în tratarea bolilor cardiace.

Consumul de leurdă ajută, de asemenea, la îmbunătăţirea memoriei, tratează insomnia, ameliorează tusea, stopează diareea, vindecă  balonări şi colici, grăbeşte vindecarea rănilor, tratează guturaiul, ajută la combaterea eczemelor. Leurda este recomandată şi în cazul celor care suferă de viermi intestinali, având  efect antiasmatic şi antiseptic.

 

Sursa: Gazetarul.ro 
Categorii