Povesti de viata

Portretul unei doctoriţe: „Este singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului cadouri“

 

 

 

 

Pe lângă avalanșa de cazuri de malpraxis, există medici care își fac meseria cu pasiune și cu dragoste de oameni, care merită tot respectul nostru. Un astfel de medic este Alexandra Stoicoiu, de la Spitalul Orăşenesc Novaci, judeţul Gorj.

Alin Cristian Mituţă, fost şef de cabinet în Guvernul Cioloş, a scris pe contul său de Facebook un mesaj despre tânărul medic pe care-l consideră „erou tăcut“ şi „oaia neagră“ a spitalului.

Iată mesajul postat pe Facebook de Alin Cristian Mituţă:

”Ea e Alexandra şi de 6 luni e medic pediatru confirmat. Alexandra a învăţat foarte bine, a fost printre primii, atât la facultate, cât şi la rezidenţiat, astfel că putea uşor să plece în străinătate sau măcar într-un oraş mare din România, aşa cum fac foarte mulţi medici tineri ca ea.

Loading...

Cu toate astea, Alexandra a preferat să rămâna în România şi, mai mult decât atât, să vină să lucreze la spitalul din Novaci, unul din acele oraşe mici de provincie din multele care există în România, care duc mare lipsă de medici.

Dar chiar mai mult decât de medici, aceste oraşe şi comune mici din România au nevoie de oameni oneşti, de profesionişti integri care să radieze în jur acele valori care fac România să se schimbe în bine.

Alexandra e un astfel de model. E doar de 6 luni la Novaci dar a reuşit deja să se remarce prin profesionalismul ei, dar şi prin faptul că e singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului „cadouri”, chiar dacă e nevoită să reziste în fiecare zi reflexelor pacienţilor şi presiunilor unora dintre colegi care o văd ca oaia neagră care strică piaţa.

De oameni ca Alexandra avem nevoie ca de aer dacă vrem ca România să se schimbe.

Avem o datorie să îi aplaudăm şi să îi încurajăm pentru că ei sunt eroii tăcuţi care fac România mai bună în fiecare zi. Sunt mândru de Alexandra!“.

 

Sursa: All for Romania romani-buni.info
Categorii