Placinte si Rulade

Prăjitură cu brânză și afine – un desert minunat, fin și aromat

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de budincă delicioasă cu brânză de vaci și afine. Deoarece acesta este un desert dietetic, vom evita folosirea brânzei da casă. Obțineți o budincă deosebit de fină, aerată, aromată și savuroasă, ce poate fi servită chiar și seara. Este un desert perfect pentru copii, deoarece este dulce și sănătos.

 

Ingrediente:

400 g brânză de vaci cremoasă

190 g de iaurt degresat

5 linguri de zahăr

3 linguri de griș

3 linguri de făină

1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)

2 ouă

zahăr pudră

jum. de linguriță praf de copt

 

Mod de preparare:

Bateți ouăle cu zahărul, folosind un robot de bucătărie.

Adăugați brânza și iaurtul. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

Treptat, adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați cu o lingură.

Adăugați afinele și iarăși amestecați.

Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă). Turnați în aceasta aluatul. Dacă folosiți o formă de silicon, ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțin griș.

Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.
Scoateți forma din cuptor. Acoperiți-o cu o farfurie și răsturnați-o. Îndepărtați hârtia de copt.

Decorați cu afine sau zahăr pudră.

Notă: Dacă doriți un desert mai dietetic, puteți să nu adăugați zahăr. Chiar dacă veți folosi zahărul, valoarea energetică pentru 100 g de produs nu va depăși 130 kcal.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei




Categorii