Placinte si Rulade

Prăjitură cu cremă fiartă, ce se topește în gură – rapid și foarte gustos!

 

 

Prăjitură cu cremă fiartă, ce se topește în gură – rapid și foarte gustos!

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de prăjitură cu cremă fiartă. Este un desert extraordinar de gustos, care, cu siguranță vă va cuceri din prima. Desertul aspectuos este foarte gingaș, aromat și apetisant. Prăjitura ce se topește în gură se prepară, apropo, foarte simplu și rapid. Preparați, testați și uimiți familia dragă cu delicii minunate, pregătite din cele mai banale ingrediente.

 

Ingrediente:

ALUAT  

– 280 g de făină cernută

– 150 g de zahăr

– 3 ouă

– zahăr vanilat după gust

– 1 priză de sare

– 15 g praf de copt

– 150 ml de ulei vegetal

– 50 g de smântână 25-30%

CREMĂ  

– 1 ou

– 250 ml de lapte

– 20 g amidon de porumb

– 60 g de zahăr

– 1 lingură suc de lămâie

– 1 priză de sare

– zahăr vanilat după gust

– fulgi de migdale/nuci/ciocolată rasă sau zahăr pudră (pentru decor)

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți bine laptele, până aproape începe să fiarbă și adăugați puțină coajă rasă de lămâie. Combinați într-un bol aparte amidonul de porumb cu zahărul, sarea, zahărul vanilat după gust și spargeți un ou. Omogenizați ingredientele, apoi turnați 100 ml de lapte. Iar omogenizați ingredientele într-un tempou mai rapid, folosind telul. Turnați compoziția obținută în cratița cu laptele rămas. Amestecând încontinuu, aduceți ingredientele până la fierbere, până obțineți o cremă densă. Opriți focul.

2. Puneți cratița cu cremă pe masă. Adăugați untul și sucul de lămâie. Mixați crema până se va omogeniza complet. Acoperiți crema în contact cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească complet.

3. Pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahărul, sarea și zahărul vanilat. Bateți ingredientele timp de aproximativ 4-5 minute, până obțineți o compoziție pufoasă spumantă.

4. Adăugați în bolul cu ouăle bătute smântâna și uleiul vegetal. Omogenizați compoziția. Apoi adăugați treptat făina cernută și praful de copt. Omogenizați aluatul, folosind mixerul.

5. Turnați și uniformizați aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie și unsă cu ulei vegetal.

6. Puneți crema în poșul pentru patiserie. Acoperiți aluatul cu o grilă de cremă, presând-o ușor. Apoi răspândiți niște fulgi de migdale peste aluat.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

8. Scoateți prăjitura din cuptor și transferați-o pe un platou. Lăsați prăjitura să se răcească complet. Decorați deliciul savuros cu zahăr pudră sau după gust. Serviți superba prăjitură cu cea mai mare plăcere alături de o cafeluță sau o cană cu ceai.

 

Poftă bună!

 

Sursa
Categorii