Desert

Prăjitură cu frișcă și mere, dulceată și nuci

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 1 kg mere acrișoare
  • 1 borcan gem sau dulceață
  • 1 pachet biscuiți
  • 100 g nucă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 fiolă esență de rom
  • 1 lingură margarină
  • 100 ml frișcă lichidă pentru decor

 

Mod de preparare:

1. Cureți merele de coajă și semințe, le tai în felii sau cuburi și tapetezi cu ele baza și pereții unui vas de Jena uns cu margarină.
2. Presari merele cu zahărul vanilat și introduci vasul acoperit cu un capac la cuptor, aproximativ 5 minute, până se înmoaie merele. Amesteci biscuiții rupți în bucăți cu dulceața, nuca măcinată și esența de rom.
3. Pui compoziția cu biscuiți peste stratul de mere, nivelezi
și introduci vasul în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, la temperatura maximă.
Servești desertul rece, decorat cu frișcă.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Carticica Practica




Categorii